Wees alert op babbeltrucs aan de deur

Wees alert op babbeltrucs

Eerste bewoners voorzien van gas

Liander maakt zich zorgen over oplichters, die zich uitgeven als monteurs van de netbeheerder. Afgelopen periode zijn er diverse meldingen binnengekomen van oplichting door onder meer babbeltrucs. De netbeheerder roept op om extra alert te zijn op bedriegers.

Oplichters gebruikten naam Liander om binnen te komen

Op diverse plekken in de verzorgingsgebieden van Liander kwamen afgelopen periode meldingen binnen van zogenaamde babbeltrucs. Daarbij bellen onbekenden ergens aan en gebruiken de naam van Liander als smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij geld en andere waardevolle bezittingen. Recent is een bejaarde vrouw beroofd van waardevolle bezittingen. Ook zijn er meldingen binnengekomen van zogenaamde monteurs van Liander die commerciële producten en diensten aanbieden.

Bij twijfel: bel Liander of de politie

Esther Lubberink, manager Consument en Klein-zakelijk bij Liander: “We betreuren het dat met name kwetsbare inwoners worden getroffen door onder meer babbeltrucs door zogenaamde monteurs. Monteurs van Liander kunnen zich altijd duidelijk identificeren. In alle gevallen waar twijfel is, is het advies om direct met Liander of de politie te bellen. Wanneer Liander signalen ontvangt over mogelijke oplichters, dan wordt de omgeving direct via sociale media opgeroepen om extra alert te zijn.”

Meer informatie over babbeltrucs en Liander monteurs