Misbruik naam bij verkoop energiecontracten

Wees alert op babbeltrucs

Eerste bewoners voorzien van gas

Regelmatig komen meldingen binnen van misbruik van de naam Liander om consumenten een energiecontract aan te bieden. De beller meldt zich namens een netbeheerder en zegt dat onderzoek uitwijst ‘dat u teveel betaalt voor energie’. Ook is regelmatig sprake van oplichting door onder meer babbeltrucs.

Netbeheerders zijn niet actief op het gebied van energielevering of verkoop van contracten. Wanneer u uit naam van Netbeheer Nederland of één van de netbeheerders wordt gebeld met een aanbod, is dat dus misbruik. Wilt u discussie vermijden, hang dan gewoon direct op.

Babbeltrucs

Op diverse plekken in de verzorgingsgebieden van Liander kwamen afgelopen periode meldingen binnen van zogenaamde babbeltrucs. Daarbij bellen onbekenden ergens aan en gebruiken de naam van Liander als smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij geld en andere waardevolle bezittingen. Recent is een bejaarde vrouw beroofd van waardevolle bezittingen. Ook zijn er meldingen binnengekomen van zogenaamde monteurs van Liander die commerciële producten en diensten aanbieden. 

Bij twijfel: bel Liander of de politie

Monteurs van Liander kunnen zich aan de deur altijd duidelijk identificeren. In alle gevallen waar twijfel is, is het advies om direct met Liander of de politie te bellen. Ook kunt u melding maken bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Wanneer Liander signalen ontvangt over mogelijke oplichters, dan wordt de omgeving direct via sociale media opgeroepen om extra alert te zijn.”

Meer informatie

Bekijk gerelateerd nieuws:

Vooraankondiging structurele congestie in de zin van artikel 9.5 Netcode elektriciteit Haarlemmermeer

Vooraankondiging structurele congestie in de zin van artikel 9.5 Netcode elektriciteit Haarlemmermeer

Lees artikel

Gasexplosie Den Haag

Gasexplosie Den Haag

Het Openbaar Ministerie en toezichthouder SodM (Staatstoezicht op de Mijnen) hebben donderdag 6 juni hun bevindingen ged ...

Lees artikel