Liander... gek op bloemen!

Liander... gek op bloemen!

Liander...gek op bloemen

Ieder jaar maakt imker Kees zich hard voor prachtige ingezaaide bloemen in de bermen van Poederoijen. De ruim 2,5 kilometer lange bloemenlinten langs de invalswegen en wandelpaden, geven het dorp kleur. Dit jaar viel zijn initiatief bijna in duigen. Een deel van de bloemenlinten ligt namelijk precies in het tracé waar Liander een nieuwe kabel aanlegt. Reden voor gesprek.

Net nu de bloemzaadjes gezaaid moeten worden, zou de schop in de grond gaan. Kees raakt in gesprek met Rob Begeman, projectmanager. Rob: "Ik snapte de teleurstelling wel. De bloemen trekken namelijk iedere zomer veel bijen, hommels, vlinders, vogels en kleine zoogdieren aan. En het is natuurlijk ook een prachtig gezicht".

Oplossing

Na enkele overleggen met de imker en de gemeente, wordt een oplossing gevonden. Rob: "We besluiten dat we starten met de werkzaamheden op dat deel van het tracé waar de bloemenlinten moeten komen. Op het moment dat er ingezaaid moet worden, is al het graafwerk daar dus al gedaan. De kosten voor het inzaaien en het bloemenzaad hebben wij voor onze rekening genomen. Op deze manier is de berm toch voorzien van prachtige bloemenlinten. Het ingezaaide gebied is nu zelfs nog groter dan voorheen!".  

Begrip

Rob: “Onze aanwezigheid en werkzaamheden hebben in meer of in mindere mate altijd impact op de omgeving. Dat is nu eenmaal een gegeven. Daar begrip voor tonen en samen met de omgeving in gesprek gaan over hoe we deze impact kunnen minimaliseren, is ontzettend belangrijk. En levert vaak mooie resultaten op. Of zoals in dit geval; een heel kleurrijk resultaat!"