Controle borgring bij gasmeteropstelling bijna afgerond

Controle borgring bij gasmeteropstelling bijna afgerond

Op 13 februari meldde Liander dat bij een aantal klanten een onderdeel, de zogenaamde borgring, bij de gasinstallatie is geïnstalleerd dat mogelijk niet voldeed aan de gestelde kwaliteitseisen. Liander startte daarop een uitgebreide schouwing.

Ruim 11.000 controles uitgevoerd

De groep bij wie  dit onderdeel geïnstalleerd zou kunnen zijn, bestond uit 11.552 klanten. Bijna al deze klanten zijn bezocht voor een controle van de gasmeteropstelling. Bij 4 klanten hebben we een borgring aangetroffen die niet aan de eisen voldeed en deze vervangen. Bij ongeveer 500 klanten hebben we de controle nog niet kunnen uitvoeren omdat deze klanten meerdere keren niet thuis waren. Wij willen ons ervan verzekeren dat al onze producten en onderdelen voldoen aan de gestelde eisen. Daarom blijven we deze klanten benaderen om alsnog een controle te kunnen uitvoeren.

Verscherpte leveringscontrole

De leverancier van de onjuiste borgring heeft zijn productieproces aangepast. Daarnaast zijn er zowel door de leverancier als door Liander scherpe extra controles uitgevoerd op de voorraad en uitgeleverde borgringen.

Bekijk gerelateerd nieuws:

Gedeelte straatverlichting wordt handmatig geschakeld

Gedeelte straatverlichting wordt handmatig geschakeld

Sinds zondag hebben meerdere gemeenten in ons verzorgingsgebied te maken met problemen met de openbare straatverlichting ...

Lees artikel

Verbeteren samenwerking rondom kabels en leidingen

Verbeteren samenwerking rondom kabels en leidingen

Liander heeft samen met de provincie Zuid-Holland en andere netbeheerders afspraken gemaakt om de verlegging van kabels ...

Lees artikel