Niet afsluiten bij vorst

Niet afsluiten bij vorst

Vanwege de vrieskou sluiten we geen elektriciteit en gas af vanaf maandag 21 januari.

Consumenten die bijvoorbeeld door wanbetaling geen energieleverancier meer hebben, moeten volgens de wet worden afgesloten. In de winter zijn netbeheerders altijd terughoudend met het afsluiten van klanten. Bij minimaal twee aaneengesloten dagen met vorst sluiten we niet af totdat de vorstperiode voorbij is.

Voor situaties waarbij sprake is van illegaal energie aftappen of op andere wijze frauderen, geldt de regeling niet. Afgesloten worden is een ingrijpende gebeurtenis, die de situatie van een gezin alleen maar verergert. Toch komt met regelmaat voor dat huishoudens door het herhaaldelijk niet betalen van de energierekening worden afgesloten van gas en elektriciteit. Jaarlijks komt dit zo’n 10.000 keer voor. 

Lees hier hoe u afsluiting van elektriciteit en gas kunt voorkomen.