Herstelwerkzaamheden Amsterdam afgerond

Herstelwerkzaamheden Amsterdam afgerond

Afgelopen nacht zijn de herstel- en schoonmaakwerkzaamheden aan het verdeelstation aan het Frederiksplein succesvol afgerond. Vrijdagavond rond 23:30 uur vond de eerste geplande stroomonderbreking plaats, waarna het te herstellen deel van het verdeelstation was vrijgeschakeld. Op zaterdagochtend vond rond 5:00 uur de tweede stroomonderbreking plaats, waarbij het herstelde deel weer in gebruik werd genomen. In beide gevallen waren ruim 7.000 aangeslotenen in Amsterdam Centraal en De Pijp enkele minuten afgesloten van elektriciteit.

De werkzaamheden aan het verdeelstation waren nodig nadat er op vrijdag 9 maart een grote stroomstoring plaatsvond in Amsterdam. Daarbij ontstond er een korte brand in het verdeelstation met veel schade als gevolg. Met name de roetschade zorgde voor risico’s op een nieuwe grote stroomstoring.