Herstelwerkzaamheden Amsterdam afgerond

Herstelwerkzaamheden Amsterdam afgerond

Afgelopen nacht zijn de herstel- en schoonmaakwerkzaamheden aan het verdeelstation aan het Frederiksplein succesvol afgerond. Vrijdagavond rond 23:30 uur vond de eerste geplande stroomonderbreking plaats, waarna het te herstellen deel van het verdeelstation was vrijgeschakeld. Op zaterdagochtend vond rond 5:00 uur de tweede stroomonderbreking plaats, waarbij het herstelde deel weer in gebruik werd genomen. In beide gevallen waren ruim 7.000 aangeslotenen in Amsterdam Centraal en De Pijp enkele minuten afgesloten van elektriciteit.

De werkzaamheden aan het verdeelstation waren nodig nadat er op vrijdag 9 maart een grote stroomstoring plaatsvond in Amsterdam. Daarbij ontstond er een korte brand in het verdeelstation met veel schade als gevolg. Met name de roetschade zorgde voor risico’s op een nieuwe grote stroomstoring.

Bekijk gerelateerd nieuws:

Korte stroomonderbrekingen in deel Amsterdam

Korte stroomonderbrekingen in deel Amsterdam

In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 maart zijn er twee stroomonderbrekingen van maximaal 10 minuten in een deel va ...

Lees artikel

Informatie over transformatorhuisjes en magneetvelden

Informatie over transformatorhuisjes en magneetvelden

RTL Nieuws en andere media besteedden op woensdag 18 april aandacht aan de magneetvelden rond bijvoorbeeld transformator ...

Lees artikel