Korte stroomonderbrekingen in deel Amsterdam

Korte stroomonderbrekingen in deel Amsterdam

In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 maart zijn er twee stroomonderbrekingen van maximaal 10 minuten in een deel van Amsterdam Centrum en De Pijp. De eerste onderbreking vindt plaats tussen 23:00 – 24:00 uur, de tweede tussen 3:00 – 5:00 uur. Gedurende deze stroomonderbrekingen zal ook de openbare verlichting uitvallen.

De onderbrekingen raken de volgende gebieden (detailkaartjes staan onder de overzichtskaart):

Amsterdam totaal

Amsterdam 1

Amsterdam 2

amsterdam 3

amsterdam 4

amsterdam 5

Waarom deze onderbrekingen?

Vrijdag 9 maart jl. is in een deel van Amsterdam Centrum en Amsterdam Zuid de stroom uitgevallen. Een brand in elektriciteitsverdeelstation Frederiksplein was hier mede debet aan. De brand heeft veel schade veroorzaakt in het station. Liander moet dit station nu schoonmaken en herstelwerkzaamheden verrichten. Om dit veilig te kunnen doen moet het deel van het station waar de werkzaamheden plaatsvinden spanningsloos zijn. Om het station uit en later weer in bedrijf te nemen, zijn twee korte stroomonderbrekingen nodig van maximaal 10 minuten.

Hinder beperken

Liander doet er alles aan om de hinder van de herstelwerkzaamheden te beperken. De huidige aanpak is gekozen in goed overleg met de gemeente Amsterdam en heeft de minste impact voor onze klanten. Onze excuses dat we op deze korte termijn communiceren. Iedere dag die we langer wachten vergroot de kans op een nieuwe grote storing. Denkt u zelf in ieder geval aan de volgende zaken voor de komende nacht:

  • Bel niet naar de meldkamer (van 112) om de stroomstoring te melden. Bel alleen 112 in een noodgeval. De hulpdiensten zijn op de hoogte van de stroomonderbrekingen. De politie patrouilleert extra in de gebieden waar de stroom is uitgeschakeld.
  • Maak tijdens de stroomonderbrekingen geen gebruik van de lift.  Waarschuw ook uw buren, bijvoorbeeld door een briefje op te hangen in de hal of in de lift.
  • Zorg dat u een zaklantaarn klaar hebt liggen.
  • Houd uw huis warm. Sluit deuren, ramen en gordijnen om zo min mogelijk warmte te verliezen. Zorg eventueel voor extra dekens.
  • Houd de koelkast zoveel mogelijk dicht.
  • Laad uw telefoon en elektrische auto van te voren op.
  • Maak tijdens de stroomonderbrekingen geen gebruik van de vaatwasser, wasmachine of wasdroger. 

Schade

Wellicht heeft u schade als gevolg van de stroomonderbrekingen. U kunt schadeclaims indienen via onze website.

Informatie en vragen
Via deze website en ons Twitter-account houden wij u op de hoogte. Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit bericht? U kunt ons 24 uur per dag bereiken op het Nationaal Storingsnummer via 0800 9009.

Bekijk gerelateerd nieuws:

Grote stroomstoring in binnenstad Amsterdam

Grote stroomstoring in binnenstad Amsterdam

Het centrum van Amsterdam is vrijdagochtend 9 maart rond elf uur getroffen door een grote stroomstoring. Inmiddels heeft ...

Lees artikel

Herstelwerkzaamheden Amsterdam afgerond

Herstelwerkzaamheden Amsterdam afgerond

Afgelopen nacht zijn de herstel- en schoonmaakwerkzaamheden aan het verdeelstation aan het Frederiksplein succesvol afge ...

Lees artikel