Alleen nog toegang tot hoogspanningslocaties na volgen poortinstructie

Poortinstructie

Liander en Liandon hebben veiligheid hoog in het vaandel staan. Iedereen veilig thuis is ons streven. Ook voor mensen die onze onderstations, bouwplaatsen en gebieden met hoogspanningslijnen bezoeken. Om op deze locaties zo veilig mogelijk te werken verplichten we bezoekers om vooraf aan hun bezoek een poortinstructie te volgen.

Poortinstructie

Een poortinstructie is een e-learning. Deze bestaat uit een instructiefilm waarin de regels voor het veilig werken op onze hoogspanningslocaties worden toegelicht. De e-learning sluit af met een aantal toetsvragen. Het volgen van deze poortinstructie draagt eraan bij dat bezoekers van onze hoogspanningslocaties de veiligheidsregels goed kennen en zich bewust zijn van de veiligheidsrisico’s.  

Certificaat

Om veiligheidsbewuste bezoekers op onze hoogspanningslocaties te laten werken verplichten wij hen om een certificaat te laten zien bij aankomst op het terrein. Dit certificaat ontvangen zij wanneer ze de poortinstructie met goed gevolg hebben afgelegd. Het certificaat is één jaar geldig en voorzien van een bewijs. Dit bewijs kan worden uitgeknipt en in het veiligheidspaspoort worden geplakt.

TenneT

Liander en Liandon hebben samen met netbeheerder TenneT de poortinstructie ontwikkeld. Een certificaat behaald bij TenneT is ook geldig op de hoogspanningslocaties van Liander en Liandon.

Meer over de Poortinstructie >

 

Bekijk gerelateerd nieuws:

Stroomstoring Arnhem en omgeving verholpen

Stroomstoring Arnhem en omgeving verholpen

Op maandagochtend 19 februari rond 11:30 uur is Arnhem en omgeving getroffen door een grote stroomstoring. Ongeveer 52.0 ...

Lees artikel

Grote stroomstoring in binnenstad Amsterdam

Grote stroomstoring in binnenstad Amsterdam

Het centrum van Amsterdam is vrijdagochtend 9 maart rond elf uur getroffen door een grote stroomstoring. Inmiddels heeft ...

Lees artikel