Gaslekkage Nijmegen

Gaslekkage Nijmegen

Op vrijdagavond 22 december was er in de Uilenborgstraat in Nijmegen een gaslek. Hierdoor moesten bewoners tijdelijk hun woningen verlaten. Rond 23:00 uur is het lek gevonden en de reparatie van de gasleiding begonnen.

Op vrijdagavond 22 december kwamen er meldingen over een gaslucht in de Uilenborgstraat in Nijmegen. Monteurs van Liander zijn op de meldingen afgegaan en hebben ter plekke een verhoogde concentratie van aardgas gemeten, mogelijk afkomstig uit het riool. Er bleek sprake van een gaslek. Vanwege dit gaslek heeft de brandweer uit voorzorg tientallen woningen ontruimd.

De bewoners van de ontruimde woningen zijn opgevangen in het wijkcentrum Hatert. Rond 22:00 uur konden, op acht huishoudens na, alle bewoners weer naar huis. De woningen van deze acht huishoudens bevonden zich vlakbij het gaslek, op de hoek van de Blankenborgstraat en de Uilenborgstraat. Rond 23:00 uur werd het lek door monteurs van Liander gevonden en is de uitstroom van gas gestopt. Daardoor mochten ook deze bewoners weer hun woning in. De gasleiding wordt door Liander meteen gerepareerd.

Ondanks het gaslek hebben er geen huishoudens zonder gas gezeten. Er zijn geen gewonden gevallen. Wij realiseren ons dat het voor de bewoners erg vervelend is geweest om hun huis tijdelijk te moeten verlaten.