Netbeheerders betreuren suggestieve berichtgeving Kassa

Netbeheerders betreuren suggestieve berichtgeving Kassa

Icoon De slimme meter

In een uitzending van het televisieprogramma Kassa (zaterdagavond 28 oktober 2017) doen emeritus hoogleraar Ben Ale en zelfstandig onderzoeker Peter Coppes uitspraken over vermeende onveiligheid van gasmeters met een kortere schroefdraad op basis van veronderstellingen en hypothetische situaties. Beide heren trekken vergaande conclusies zonder daadwerkelijk alle feiten te kennen of zonder zelf onderzoek te hebben uitgevoerd. De netbeheerders hebben dit wel.

Er worden alleen meters geplaatst, en meters blijven alleen hangen, als de kwaliteit en de veiligheid is gegarandeerd. De netbeheerders hebben Kassa hier ook voor de uitzending middels een verklaring over geïnformeerd. Nergens in de uitzending is er sprake van een daadwerkelijk onveilige situatie. Netbeheerders hebben hun conclusie over veiligheid getrokken op basis van daadwerkelijk onderzoek door het onafhankelijke instituut KIWA en Holland Innovative. De berichtgeving van Kassa suggereert dat de gasmeter acuut onveilig zouden zijn. Dat is eenvoudigweg onwaar en ook niet in het belang van de consument om die indruk te wekken.

Monteurs staan voor veiligheid
Op een zelfde wijze, zonder daadwerkelijk de feiten te kennen, trekt Ben Ale in de uitzending ten onrechte de competentie van de monteurs in twijfel. De monteurs staan voor veiligheid en beschikken over de juiste kennis en expertise. Het is hun dagelijks werk om te zorgen dat mensen veilig gas kunnen gebruiken en zij doen dat werk uitstekend. Het past een consumentenprogramma als Kassa niet om deze professionals zonder onderbouwing te diskwalificeren.

Bekijk gerelateerd nieuws:

Netbeheerders gaan beperkt aantal gasmeters vervangen

Netbeheerders gaan beperkt aantal gasmeters vervangen

Gasmeters zijn veilig, maar voldoen mogelijk niet aan vereiste levensduur. De netbeheerders vervangen in totaal ongeveer ...

Lees artikel

Stroomstoring omgeving Culemborg / Zoelmond

Stroomstoring omgeving Culemborg / Zoelmond

Rond 1:00 uur zijn alle klanten in omgeving Culemborg / Zoelmond weer aangesloten op stroom.

Lees artikel