BLOG: fabels of feiten over de slimme meter

Fabels of feiten over de slimme meter

Blog: feiten en fabels over de slimme meter

Leuk, zo’n slimme meter, maar wat moet je er mee? Is de meter wel echt zo slim? En hoe zit dat met de gegevens die beschikbaar worden voor de energieleverancier? Is dat niet privé? Vragen waarvan het antwoord niet altijd duidelijk is. Daarom zetten wij vijf feiten en fabels over de slimme meter voor je op een rij.

De slimme meter bespaart amper

FEIT – De slimme meter bespaart niet, de slimme meter meet. Het houdt de meterstand bij. Het verschil met de oude energiemeter is dat het de meterstanden door kan sturen naar de netbeheerder. De leverancier stuurt je dan zes keer per jaar een overzicht waardoor je je verbruik kunt monitoren en je energieverbruik kunt aanpassen. Middels een energieverbruik-app kun je nog beter inzicht in je energieverbruik krijgen, dagelijks en zelfs real time. Zo zie je dat je waterkoker werkelijk een boost geeft aan je energieverbruik. Met inzicht kun je actie nemen om daadwerkelijk energie te besparen.

Bekijk gerelateerd nieuws:

Flexibiliteitsmarkt Nijmegen-Noord gaat door

Flexibiliteitsmarkt Nijmegen-Noord gaat door

In Nijmegen-Noord gaan Liander, energieleverancier Scholt Energy Control en softwareleverancier Senfal eind 2017 een lok ...

Lees artikel

Storing straatverlichting deel Zuid-Holland opgelost

Storing straatverlichting deel Zuid-Holland opgelost

De storing aan de openbare verlichting in Alphen aan den Rijn, Zoeterwoude, Zevenhuizen, Waddinxveen, Nieuwkoop, Leiderd ...

Lees artikel