BLOG: klimaatakkoord, hoe draag ik mijn steentje bij?

klimaatakkoord, hoe draag ik mijn steentje bij?

Lianderblog klimaatverandering

Na vier jaar onderhandelen zetten 195 landen in 2015 hun handtekening onder het klimaatakkoord van Parijs; het beheersbaar maken van de opwarming van de aarde. Het klimaatakkoord wordt vaak aangehaald, maar wat houdt het precies in? En wat betekent dat voor u?

Klimaatverandering is niet iets van de laatste tijd. Het Kyoto-protocol dat in 1997 wordt ondertekend moet al voor vermindering van de uitstoot van broeikasgassen zorgen, maar daar komt weinig van terecht omdat een van de grootste vervuilers, de Verenigde Staten, het protocol nooit goedkeurt. In 2009 wordt er in Kopenhagen een poging gedaan om tot een verdrag te komen, maar die onderhandelingen lopen stuk.

Lees hier het complete blog over klimaatverandering op Lianderblog.