Gasstoring Ede

Gasstoring Ede

Sinds zaterdag 7 januari 7.30 uur is er een gasstoring in de wijk Maandereng in Ede. Voor zover bekend zijn nu zo’n 500 huishoudens en bedrijven getroffen door de gasstoring (onder andere postcodegebied 6717).

De gasstoring is veroorzaakt door water in de gasleiding. Het is nog niet bekend hoe lang de gasstoring gaat duren. De verwachting is dat de getroffenen dit weekend nog zonder gas zitten, omdat de gaskraan bij bewoners eerst moet worden dichtgedraaid en de vervuilde gasleidingen moeten worden schoongemaakt. Monteurs van Liander zijn ter plaatse om zo snel als mogelijk iedereen weer van gas te voorzien.

Getroffen bewoners die vragen hebben, kunnen contact opnemen met Liander via 0800-9009. Er is een Liander informatiepunt in de wijk (locatie Mondriaansplantsoen, ter hoogte van de Rembrandtlaan). Hier kunnen zij terecht voor vragen over de gasstoring. Het informatiepunt is dagelijks van 9.00 tot 21.00 uur open. Meer informatie over de laatste stand van zaken leest u hier of via Twitter .

Bekijk gerelateerd nieuws:

Geen afsluiting gas en stroom rond feestdagen

Geen afsluiting gas en stroom rond feestdagen

De beheerders van de regionale gas- en elektriciteitsnetten (Enexis, Liander, Stedin, Cogas , Endinet, Enduris, Rendo en ...

Lees artikel

Stroomstoring Amsterdam, Zaandam en Landsmeer voorbij

Stroomstoring Amsterdam, Zaandam en Landsmeer voorbij

Vanochtend werden grote delen van Amsterdam, Zaandam en Landsmeer getroffen door een stroomstoring. De storing is ontsta ...

Lees artikel