Geen afsluiting gas en stroom rond feestdagen

Geen afsluiting gas en stroom rond feestdagen

De beheerders van de regionale gas- en elektriciteitsnetten (Enexis, Liander, Stedin, Cogas , Endinet, Enduris, Rendo en Westland Infra) zijn van zaterdag 17 december tot en met zondag 1 januari terughoudend met het afsluiten van stroom en gas bij consumenten.

Wel afsluiting bij onveilige situaties of fraude

Als er sprake is van energiediefstal, andere vormen van fraude of onveilige situaties, dan sluiten netbeheerders wel af. Gedurende de hele winter zijn de netbeheerders terughoudend met afsluiten als het overdag vriest.

Energiecontract opgezegd? Zoek snel een nieuwe leverancier!

Veel mensen denken ten onrechte dat een betalingsachterstand op de energierekening reden is voor netbeheerders om af te sluiten. Klanten betalen hun rekening echter aan de energieleverancier, niet aan de netbeheerder. Pas als een energieleverancier het contract met een klant opzegt vanwege betalingsproblemen én de klant geen nieuw contract afsluit met een andere energieleverancier, dan is de netbeheerder verplicht de klant af te sluiten. Liander en andere netbeheerders adviseren klanten dan ook om snel een nieuwe leverancier te kiezen. Weigeren klanten stelselmatig daaraan mee te werken? Dan worden ze afgesloten. Klanten zonder energiecontract lopen ook in de wintermaanden risico op afsluiting.

Bekijk gerelateerd nieuws:

Slim energiegebruik vermindert aantal stroomstoringen

Slim energiegebruik vermindert aantal stroomstoringen

Het aantal toekomstige stroomstoringen daalt als huishoudens en bedrijven in de toekomst hun energie flexibel gebruiken. ...

Lees artikel

Gasstoring Ede

Gasstoring Ede

Sinds zaterdag 7 januari 7.30 uur is er een gasstoring in de wijk Maandereng in Ede. Voor zover bekend zijn nu zo’n 50 ...

Lees artikel