Planbureau: verwachte energiebesparing blijft achter bij slimme meter

Verwachte energiebesparing slimme meter blijft achter

Nieuwe 10 ampère aansluiting

De Rijksoverheid maakt zich sterk voor energiebesparing. Daarom krijgen alle 7 miljoen huishoudens in Nederland een slimme meter aangeboden. De verwachte energiebesparing blijft achter blijkt nu er meer dan 25% van deze slimme meters is geplaatst, concludeert het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) op basis van onderzoek.

Volgens het PBL komt dit doordat er weinig gebruik wordt gemaakt van bijvoorbeeld displays die het energieverbruik zichtbaar maken. Lees het volledige artikel dat vandaag gepubliceerd werd.

De netbeheerders zijn verantwoordelijk om ieder huishouden voor 2020 een slimme meter aan te bieden. Liander zal dit tot 2020 voor ongeveer 3,5 miljoen huishoudens verzorgen. Meer over de slimme meter en Liander.