Gewonden bij explosie Urk

Explosie Urk

In Urk zijn vrijdagavond twee huizen verwoest na een explosie. In twee naastgelegen woningen is brand ontstaan, deze brand is inmiddels onder controle. Bij de explosie is een persoon zwaargewond geraakt en vijf mensen hebben lichte verwondingen.

De explosie deed zich even na 18.00 uur voor aan de Grote Fok. Er werd door een aannemer aan de riolering gewerkt. Bij die werkzaamheden werd de gasleiding beschadigd en stroomde er gas in het riool. Helaas heeft een monteur van Liander het gaslek niet op tijd kunnen dichten en ontstond de explosie. Inmiddels is het gaslek gedicht.

Op dit moment zitten de bewoners van 24 huizen tijdelijk zonder gas. Liander werkt aan het herstel van de gastoevoer. De verwachting is dat een deel van deze woningen vanavond al weer gas heeft. De overige woningen worden naar verwachting dit weekend weer aangesloten.

 

Bekijk gerelateerd nieuws:

Zonnepanelen in Almere

Zonnepanelen in Almere

Er was de afgelopen dagen wat onduidelijkheid in de media over de werking van zonnepanelen of of de teruglevering van zo ...

Lees artikel

Gastoevoer Urk hersteld

Gastoevoer Urk hersteld

In Urk zijn alle woningen aan de Grote Fok weer aangesloten op het gasnetwerk. Na de explosie van vrijdagmiddag kwamen 2 ...

Lees artikel