Extra storingsploegen voor overlast stroomstoringen

Extra storingsploegen

Liander zet de komende dagen extra storingsploegen in om stroomstoringen zo snel mogelijk te herstellen. De afgelopen dagen zijn er meer stroomstoringen geweest, door de aanhoudende hitte en droogte. Met de extra inzet hoopt Liander de overlast zo klein mogelijk te houden.

Extreem warm en droog weer kan in uitzonderlijke gevallen tot stroomstoringen leiden. Sommige onderdelen in onze netten, onder meer in kabelverbindingen, zijn gevoelig voor zeer hoge temperaturen of voor uitdroging. Voor deze specifieke kabelverbindingen loopt bij Liander een vervangingsprogramma, dat de afgelopen jaren al heeft geleid tot een daling van het aantal stroomstoringen.

In de toekomst wordt het mogelijk om stroomstoringen te detecteren nog vóórdat ze plaatsvinden. Liander heeft recent proeven gedaan met een systeem dat zwakke plekken in kabelverbindingen opspoort, zodat die vervangen kunnen worden, nog voordat er een stroomstoring ontstaat. We verwachten zulke technieken in de toekomst steeds meer in te zetten.

Bekijk gerelateerd nieuws:

Meer stroomstoringen door warme zomerweer

Meer stroomstoringen door warme zomerweer

Er hebben zich de laatste dagen gemiddeld meer stroomstoringen voorgedaan dan normaal. Met name in Amsterdam. De oorzaak ...

Lees artikel

Keuze slimme meters komende vijf jaar

Keuze slimme meters komende vijf jaar

Liander, Stedin, DELTA Netwerkbedrijf en Westland Infra hebben afgesproken de komende vijf jaar slimme meters af te neme ...

Lees artikel