Vitens en Liander gaan water- en gasleiding in Apeldoorn vervangen

Vitens en Liander gaan water- en gasleiding in Apeldoorn vervangen

Vitens en Liander gaan de komende twee jaar in Apeldoorn zo’n 46 kilometer water- en gasleiding vervangen. De aanleiding waren twee gecombineerde waterleiding- en gasstoringen in 2014, waarbij honderden mensen dagenlang zonder gas kwamen te zitten. De werkzaamheden starten na de zomer en duren tot en met 2017.

In mei en december 2014 waren er in Apeldoorn twee gecombineerde water- en gasstoringen waarbij honderden mensen dagen zonder gas kwamen te zitten. De storing begon met een breuk in de waterleiding. Vervolgens brak de gasleiding en stroomde er water in de gasleiding. Door een combinatie van factoren kan zo’n breuk van de waterleiding in dit gebied grote gevolgen hebben, waarbij klanten langere tijd zonder gas kunnen kunnen komen te zitten.

Herhaling onacceptabel
Gemeente, Vitens en Liander vinden het risico op herhaling onacceptabel. Vitens en Liander gaan daarom de komende twee jaar met name in de wijken Zevenhuizen, De Maten en Zuid delen van de water- en gasleiding vervangen. De gemeente Apeldoorn zal de werkzaamheden waar mogelijk ondersteunen en faciliteren. Tevens hebben Vitens en Liander werkafspraken gemaakt over de handelswijze als zich nu een breuk in een waterleiding zou voordoen.

Bekijk gerelateerd nieuws:

Stresstest succesvol: Lochem zonder stroom

Stresstest succesvol: Lochem zonder stroom

Donderdagavond is in Lochem het elektriciteitsnet bewust maximaal belast. De stresstest was een initiatief van Liander, ...

Lees artikel

Primeur: gasverdeelstation in peperbus

Primeur: gasverdeelstation in peperbus

Deze week is er middenin Amsterdam op een historische plek op het Rokin een gaspeperbus geplaatst. Het is de eerste pepe ...

Lees artikel