Amsterdam Ondergronds

Amsterdam Ondergronds

Amsterdam Ondergronds

Donderdag 5 maart opent Amsterdam Ondergronds, een expositie over de ondergrondse infrastructuur bij de Amsterdamse Zuidas. Tot 5 juni kunt u deze door Liander (mede)gesponsorde expositie bezoeken.

Wat en waarom

De expositie belicht aan de hand van fotoʼs, infographics, objecten, tekst en video hoe de ondergrondse wereld van kabels, leidingen en tunnels leven mogelijk maken in het ultramoderne stukje stad dat Zuidas heet. De Stichting Amsterdam Ondergronds wil op deze manier bewoners, stedebouwers, architecten, componisten, technici, dichters en schilders inspireren en activeren met kennis over de wereld onder het maaiveld.

Waar en wanneer

De expositie vindt plaats van 5 maart tot en met 5 juni aan de Zuidas, onder het Zuidplein (bereikbaar via de roltrappen naar de parkeergarage van het World Trade Center Amsterdam) en is geopend op werkdagen van 6 tot 20 uur.

Sponsoren

Sponsoren van de expositie zijn Zuidas Amsterdam, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht (waterbeheer), Waternet (drinkwater, riolering), Nuon (koude en warmte), Liander (elektriciteit en gas), Adinf (telecommunicatie) en WTC Amsterdam.