Gasnet wijk Anklaar in Apeldoorn weer in gebruik

Gasnet in Apeldoorn weer in gebruik

Gasstoring Velsen-Noord

Arnhem - Het gasnet in de wijk Anklaar in Apeldoorn is weer in gebruik. Op zondag 7 december ontstond daar een gasstoring, waardoor 507 woningen zonder gas zaten.

Vandaag vlotte het werk om bewoners aan te sluiten heel goed. Slechts zes woningen waarvan de bewoners niet thuis waren hebben nog geen gas. Deze bewoners hebben een brief ontvangen met het verzoek contact op te nemen met Liander. Liander is onder de indruk van het begrip en geduld van de klanten in de wijk en bedankt de gemeente Apeldoorn voor de goede samenwerking.

Hoe nu verder?

In de toekomst willen we dit soort langdurige storingen heel graag voorkomen. Daarom gaat Liander verder onderzoek doen en doet dit in nauw overleg met betrokken partijen. Liander is al gestart met intern onderzoek naar alle eerdere storingen en werkzaamheden in uw wijk. Daaruit is gebleken dat Liander kort geleden werkzaamheden heeft verricht aan het elektriciteitsnet in de buurt van de plek waar de gasleiding later is gebroken en volstroomde met water en modder. Vanzelfsprekend onderzoeken we of er een relatie is tussen de werkzaamheden en de storing.

Meer informatie

Het informatiepunt op de hoek van de Pythagorasstraat en de Sluisoordlaan is gesloten. Volgende week gaan we verder met opruimen zoals het weghalen van de keet op maandagochtend, het dichten van de gaten en het herstellen van de bestrating.

Klanten kunnen met vragen over de herstelwerkzaamheden of compensatie, contact opnemen met Liander via het gratis telefoonnummer 0800 – 9009. Lees ook meer uitleg over de compensatieregeling. Vragen voor de gemeente kunt u stellen via telefoonnummer 14055.

           

 

Bekijk gerelateerd nieuws:

Transformatorstation Kop van Noord-Holland naar Agriport

Transformatorstation Kop van Noord-Holland naar Agriport

Liander is samen met de Provincie Noord-Holland, TenneT en de gemeente Hollands Kroon, op zoek naar een locatie voor dat ...

Lees artikel

Liander introduceert flexibel schakelsysteem voor openbare verlichting

Liander introduceert flexibel schakelsysteem voor openbare verlichting

Arnhem - Vanaf december 2014 gaat netbeheerder Liander samen met een aantal gemeenten ervaring opdoen met een nieuw scha ...

Lees artikel