Nieuw gas- en elektriciteitsnet voor Kinderdorp Neerbosch

Gas en elektriciteitsnet Kinderdorp Neerbosch

Kinderdorp Neerbosch

Arnhem - In de wijk Kinderdorp Neerbosch in Nijmegen ligt nu nog een privaat net dat onveilig en van onvoldoende kwaliteit is. Liander legt daarom nieuwe gas- en elektriciteitsnetten aan.

In Kinderdorp Neerbosch in Nijmegen wonen kinderen in een jeugdzorginstelling en er wonen particulieren. De infrastructuur van de wijk is verouderd, slecht onderhouden en slecht beheerd. Bij werkzaamheden buiten het terrein constateerde Liander in juli 2012 een gaslek op het terrein. Dat lek heeft Liander toen meteen gerepareerd, ook al zat het niet in het net van Liander zelf.

Ook bij later onderzoek bleek dat de private netwerken sterk verouderd en onveilig zijn. Liander heeft in overleg met de bewoners, instellingen, grondeigenaren, de gemeente, toezichthouders en het ministerie van Economische Zaken besloten nieuwe netten aan te leggen. Deze nieuwe netten worden onderdeel van het Liander-net. Deze pragmatische oplossing bleek de snelst werkbare te zijn om de bewoners te voorzien van een veilige en goedwerkende energie-infrastructuur.

De werkzaamheden zijn begonnen in juli en lopen door tot in oktober. Dan heeft iedere bewoner kosteloos een geheel nieuwe aansluiting op het nieuwe gas- en elektriciteitsnet van Liander. De bewoners leggen zelf meteen een modern glasvezelnet aan. Ze maken daarbij gebruik van de door Liander gegraven sleuven.

Bekijk gerelateerd nieuws:

Verdeelstation bij Arnhem nu beschermd tegen natuurbrand

Verdeelstation bij Arnhem nu beschermd tegen natuurbrand

Arnhem - Liander heeft een van zijn belangrijke knooppunten in het elektriciteitsnet voorbereid op een natuurbrand. Het ...

Lees artikel

Liander ondertekent hennepconvenant Oost-Nederland

Liander ondertekent hennepconvenant Oost-Nederland

Arnhem - Liander ondertekende op 27 augustus samen met verschillende partners het Hennepconvenant Oost-Nederland. Dit co ...

Lees artikel