Van digitale- naar slimme meter

Digitale- of slimme meter

Bent u in het afgelopen jaar verhuisd naar een nieuwbouwwoning? Dan hebben we tijdelijk een digitale meter opgehangen, zodat u wel stroom in uw woning heeft.

In uw woning is een tijdelijke digitale meter opgehangen. Deze zouden we vervangen voor een slimme meter. Door het tekort aan slimme meters is dit helaas nog niet mogelijk. U kunt in de tussentijd wél gewoon gebruik maken van stroom. Zodra we weer voldoende meters op voorraad hebben, komen we bij u de meter vervangen. U hoeft hier niets voor te doen.

Op de wachtrij voor een slimme meter

U kunt uw gegevens via onderstaand formulier aan ons doorgeven. Zo kunnen wij direct contact met u opnemen zodra er weer voldoende meters beschikbaar zijn. 

Voor welk adres wilt u de slimme meter aanvragen?

Gegevens van uw huidige digitale meter

Vul hieronder het nummer in van uw stroomaansluiting. U kunt uw EAN-code hier opvragen.

Uw persoonsgegevens

(niet verplicht)

Verschillen digitale meter en slimme meter

  • De digitale meter stuurt uw meterstanden niet automatisch door aan uw energieleverancier. Om inzicht te krijgen in uw energieverbruik kunt u de meterstanden handmatig doorgeven aan uw energieleverancier.
  • Met de digitale meter kunt u geen gebruik maken van het dubbeltarief.
  • Als u gebruik wilt maken van een app om inzicht te hebben in uw energieverbruik of opgewekte energie kan dat alleen met een slimme meter.
  • Een digitale meter heeft geen P1-poort waarmee u andere apparaten kunt koppelen om het energieverbruik te bekijken.