Liander werkt aan het gas- en elektriciteitsnet van Nieuw Vennep

Liander werkt in Nieuw Vennep

Liander vervangt in Nieuw Vennep oude witte pvc gasleidingen. Dit doen we om het gasnet zo betrouwbaar en veilig mogelijk te houden. Ook verzwaren we tegelijkertijd het elektriciteitsnet. We leggen een dikkere kabel aan. Zo kunnen we u blijvend veilig en betrouwbaar van energie voorzien. De werkzaamheden veroorzaken tijdelijk overlast in uw buurt. Hieronder vindt u informatie over de werkzaamheden die wij gaan uitvoeren, de planning en wat dit voor u betekent.

Planning (voorlopig) Wat gaat Liander doen?
4 oktober - eind november 2022 Hoofdweg, Spoorstraat, Eugénie Prévinaireweg en Vennerperhof
 • Aanleg nieuwe gasleidingen
 • Saneren huidige gasleidingen
 • Overzetten van huisaansluitingen op het vernieuwe gasnet (u ontvangt hier vooraf bericht over als het uw woning betreft)
 • Verwijderen oude gasleidingen

4 oktober - eind november 2022 Hoofdweg, Zuiderdreef en Eugénie Prévinaireweg
 • Aanleg nieuwe elektricteitskabel
 • Overzetten van huisaansluitingen op het vernieuwe elektriciteitsnet (u ontvangt hier vooraf bericht over als het uw woning betreft)
 • Verwijderen oude elektrictiteitskabel

Tegelijkertijd met de werkzaamheden door Liander voert ook waterbedrijf PWM werkzaamheden uit. Als alle werkzaamheden afgerond zijn wordt het straatwerk weer hersteld.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met Liander Klant Contact via 088 542 63 23 (ook buiten kantooruren).
 

Veelgestelde vragen

 • Als we de elektriciteitskabels vervangen, is het nodig dat we de elektriciteit tijdelijk afsluiten zodat onze monteurs veilig hun werk kunnen doen. Geldt dit voor u? Dan krijgt u ongeveer 3 werkdagen van tevoren hierover per post een brief. Daarin vindt u de datum en het tijdstip van de onderbreking.
  Hier vindt u tips hoe u uzelf kunt voorbereiden op een stroomonderbreking. 

 • Als er werkzaamheden aan het gasnet gedaan worden, halen we tijdelijk de druk van de gasleidingen af, zodat onze monteurs veilig hun werk kunnen doen. U krijgt hierover ongeveer 3 werkdagen van tevoren per post een brief. Hierin staat de datum en het tijdstip van de onderbreking.
  Hier vindt u tips hoe u uzelf kunt voorbereiden op een gasonderbreking.

  Incidenteel moeten er voorafgaand aan de gaswerkzaamheden ook werkzaamheden bij mensen thuis plaatsvinden. Als dit het geval is, dan wordt u hierover persoonlijk geïnformeerd.   

 • We moeten de werkzaamheden verrichten op de locatie waar de kabels en leidingen liggen. Dit is vaak in de trottoirs en/of de weg. Tijdens de werkzaamheden is een deel van het trottoir en fietspad niet beschikbaar.

  Om de hinder zoveel mogelijk te beperken leggen we rijplaten neer zodat de opritten naar de woningen ook met de auto bereikbaar blijven.

  Voorafgaand en gedurende de werkzaamheden slaan wij materiaal in de buurt op. Hiervoor worden enkele parkeerplaatsen gebruikt. Ook hierbij proberen wij eventuele hinder tot een minimum te beperken.