Financiële voordelen en regelingen

Financiële voordelen en regelingen

U kunt geld besparen met zonnepanelen op uw bedrijfsdak. U bespaart op uw energiefactuur door te salderen. Dit regelt u met uw energieleverancier. Als u veel teruglevert ontvangt u een terugleververgoeding. Misschien heeft u recht op subsidie of belastingteruggave.

 1. Besparen door salderen

  • De door uw bedrijf opgewekte elektriciteit die het niet zelf verbruikt, levert het terug aan het net.
  • Uw energieleverancier verrekent het verschil tussen wat uw bedrijf afneemt en teruglevert. Dit heet salderen. U moet zich hiervoor wel aanmelden op energieleveren.nl.
  • Door te salderen bespaart u met uw bedrijf op de energiekosten. Daarmee verdient u uw investering terug.
  • De saldering ziet u terug op de jaarrekening van uw energieleverancier. Bekijk het voorbeeld onder aan de pagina.
 2. Ontvangen van een terugleververgoeding

  Salderen kan maximaal tot uw eigen jaarlijkse verbruik. U heeft recht op een terugleververgoeding als uw bedrijf per jaar meer duurzaam opgewekte elektriciteit teruglevert dan u afneemt. Voor die extra teruggeleverde energie ontvangt u een terugleververgoeding. Over de vergoeding voor de teruggeleverde energie maakt u afspraken met uw energieleverancier.

 3. Informeren naar subsidies en belastingvoordeel

  Een investering in een opwekinstallatie verdient u niet binnen een paar jaar terug. Maar er zijn subsidies en belastingregels die de terugverdientijd kunnen verkorten speciaal voor mkb'ers.

 4. Kiezen van een optimale aansluiting voor uw opwek

  Het is niet altijd nodig om uw aansluiting te verzwaren. Het is belangrijk dat uw meter geschikt is voor terugleveren en dat uw aansluiting het vermogen van de zonnepanelen aankan. Controleer uw gegevens voordat u zonnepanelen aanschaft. 

Voorbeeld salderen

U verbruikt:            3.000 kWh per jaar.
U levert terug:        2.000 kWh per jaar.
Verschil:                   
1.000 kWh.

U betaalt nog 1.000 kWh aan uw energieleverancier. 

 

Veelgestelde vragen

 • Om te kunnen terugleveren (bijvoorbeeld via zonnepanelen) meld u zich aan via energieleveren.nl. U hoeft dan verder geen contact op te nemen met ons, wij ontvangen hiervan automatisch bericht.

 • Er komt een meteropnemer bij u langs om uw meterstanden op te nemen. Was u niet thuis? Dan kunt u zelf de meterstanden door te geven via dit formulier.

 • Informeer bij uw gemeente of provincie naar de subsidiemogelijkheden. U kunt subsidie aanvragen via de website www.rvo.nl.