Aansluitcalculator

Aansluitcalculator

U wilt graag met zonnepanelen energie opwekken. De aansluitcalculator van Liander geeft u snel inzicht in de verschillende mogelijkheden voor uw eigen situatie.

Wat kunt u er mee?

De calculator geeft bij benadering weer wat de investering, netbeheerderskosten en terugverdientijd is bij de verschillende mogelijkheden. Hierbij wordt ook een mogelijkheid getoond waarbij veel zonnepanelen kunnen worden geplaatst, zonder de netaansluiting te hoeven verzwaren (aftoppen). Dat kan in bepaalde situaties de terugverdientijd van uw SDE- of Postcoderoosproject behoorlijk verkorten. Vraag uw installateur naar de mogelijkheden hiervoor.

Wat doet Liander met uw gegevens?

Om de betrouwbaarheid van het energienetwerk zo hoog mogelijk te houden heeft Liander inzicht nodig in plannen voor zonprojecten. Daarom gebruiken wij de gegevens die zijn ingevoerd in deze calculator om snel te kunnen beoordelen of er mogelijke knelpunten in het energienet ontstaan. Als we die voor kunnen zijn is dat immers voor iedereen beter!

 

Aanmelden

Heeft u een kleinverbruikaansluiting waar u zonnepanelen op aansluit? Meld dit dan via www.energieleveren.nl. Gaat het om een project met een grootverbruikaansluiting? Meld deze dan eerst aan bij uw netbeheerder. Neem daarvoor contact op met onze klantenservice. Op die manier blijven we op de hoogte van invoeding in het net en kunnen wij de betrouwbaarheid van het energienet blijven garanderen.