Alles over de slimme meter

Alles over de slimme meter

De slimme meter is een digitale energiemeter. De meterstanden worden automatisch doorgestuurd naar uw energieleverancier. Zo krijgt u inzicht in het energieverbruik van uw bedrijf. U krijgt de slimme meter gratis aangeboden.

Iedereen een slimme meter

Liander vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst. De slimme meter helpt daarbij. Daarom bieden we de komende jaren tot 2020 aan alle huishoudens gratis een slimme meter aan. Bekijk de planning of u binnenkort aan de beurt bent.

Voordelen van de slimme meter

De slimme meter levert u gemak op en geeft u inzicht in uw energieverbruik. Bekijk hier een overzicht van de voordelen van de slimme meter.

Uitlezen van de slimme meter

Kijk hier voor uitleg over uitlezen van de slimme meter. Als u niet wilt dat wij de slimme meter uitlezen kunt u het uitlezen laten blokkeren.

Klanten aan het woord

Bekijk hoe onze klanten de slimme meter ervaren. Over de installatie, terugleveren en energieverbruiksmanagers.

Veelgestelde vragen

  • In dat geval kunt u het uitlezen laten stopzetten. Via dit webformulier geeft u aan dat u niet wilt dat uw slimme meter de meterstanden automatisch doorstuurt naar uw energieleverancier.

  • Neem contact op met de aannemer die de slimme meter plaatst. U vindt het telefoonnummer in de brief over de afspraak. Heeft u uw brief niet meer of niet bij de hand? Als u naar deze pagina gaat kunt u uw postcode invullen. Daarna kunt u doorklikken op ‘kijk hier’ daar vindt u alle contactgegevens van de aannemer die uw meter(s) komt wisselen.

  • Wij bieden alle bedrijven met een kleinverbruikaansluiting gratis een slimme meter aan. U krijgt hierover vanzelf bericht. Als u eerder een slimme meter wilt, dan kunt u deze aanvragen. De kosten zijn dan voor uw rekening.

  • U krijgt vanzelf bericht wanneer u aan de beurt bent. Voor de komende 12 maanden kunt u al zien welke postcodes ingepland staan.