Besparen met de slimme meter

Besparen met de slimme meter

Met behulp van de slimme meter kunt u energie en geld besparen. Energieverbruiksmanagers geven nog meer inzicht in uw energieverbruik. U koppelt deze aan de meter. Zo bespaart u op uw energiekosten. Ook kunt u met de slimme meter energie opwekken en terugleveren.

Wat is een energieverbruiksmanager?

  • Een product of dienst die u op uw slimme meter kunt aansluiten.
  • Hierdoor krijgt u nog meer inzicht in het energieverbruik van uw bedrijf.
  • Hoe meer inzicht, hoe makkelijker het wordt om de energiekosten te verlagen.

Soorten energieverbruiksmanagers

Wilt u weten welke producten en diensten er zijn, hoe ze werken en welke voor u het meest interessant zijn? Milieu Centraal heeft een speciale website opgezet waar de verschillende energieverbruiksmanagers en hun diensten met elkaar worden vergeleken. Zo wordt kiezen makkelijker.

Ga naar energieverbruiksmanagers.nl

Energie opwekken en terugleveren

De slimme meter is erg handig als u met uw bedrijf energie wilt gaan opwekken en terugleveren. Ontdek alle mogelijkheden.

Geld besparen met de slimme meter

Vier films die u helpen uw energiekosten te verminderen. Over zuinig wasdrogen, koken en zonne-energie en de slimme meter.

Veelgestelde vragen

  • Wij bieden alle bedrijven met een kleinverbruikaansluiting gratis een slimme meter aan. U krijgt hierover vanzelf bericht. Als u eerder een slimme meter wilt, dan kunt u deze aanvragen. De kosten zijn dan voor uw rekening.

  • Uw slimme meter stuurt standaard elke dag de meterstanden door naar de energieleverancier. Vraag uw energieleverancier om uw meterstanden vaker door te sturen. Uw verbruiken ziet u terug op de overzichten van uw energieleverancier.