Duurzaam opwekken met zonnepanelen

Zonnepanelen

Wilt u zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen? Dan kijkt u of uw dak geschikt is en hoeveel zonnepanelen u kunt plaatsen. Daarna controleert u of uw aansluiting hiervoor zwaar genoeg is. Ook moet u kijken of uw meter geschikt is voor terugleveren.

Check de zwaarte van uw elektriciteitsaansluiting

Wilt u zonnepanelen plaatsen. Dan kijkt u of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. En hoeveel u er kunt plaatsen. Vervolgens moet u weten wat de zwaarte van uw aansluiting is en of deze geschikt is voor het aantal zonnepanelen dat u in gebruik wilt nemen. De zwaarte bepaalt hoeveel stroom door uw aansluiting kan. Als uw aansluiting te licht is voor het aantal zonnepanelen dat u heeft, dan loopt u de kans dat de stoppen doorslaan op een zonnige dag. Ook moet uw meter geschikt zijn om terug te kunnen leveren. Daarom is het belangrijk dat u eerst uw elektriciteitsaansluiting en meter checkt.

Meld uw zonnepanelen aan

Iets anders dat u moet regelen voordat u uw zonnepanelen in gebruik neemt is de registratie van uw zonnepanelen. Anders kunt u niet terugleveren. Dit regelt u op energieleveren.nl. Zie ook het stappenplan terugleveren hieronder.

 

Is mijn aansluiting geschikt voor zonnepanelen?

Om terug te kunnen leveren moet uw aansluiting het opgewekte vermogen van uw zonnepanelen wel aankunnen. Check de capaciteit van uw aansluiting. 

Stappenplan terugleveren

In vijf stappen leggen we uit hoe u zelf energie kunt opwekken en terugleveren. Met zonnepanelen als voorbeeld.

Meer informatie

  • Liander en Wageningen University & Research (WUR) starten een onderzoek naar de impact van zonne-energie op het elektriciteitsnet. Doel is om meer inzichten te krijgen hoe we in de toekomst met de inpassing van grootschalige opwekking uit zonne-energie moeten omgaan. Naar het nieuwsbericht.

  • Liander helpt u graag met de realisatie van uw zonnepanelen door de aansluiting in orde te maken. Voor andere informatie verwijzen we u graag naar andere websites over zonnepanelen: