Duurzaam opwekken met zonnepanelen

Zonnepanelen

Wilt u zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen? Dan kijkt u of uw dak geschikt is en hoeveel zonnepanelen u kunt plaatsen. Daarna controleert u of uw aansluiting hiervoor zwaar genoeg is. Ook moet u kijken of uw meter geschikt is voor terugleveren.

Check de zwaarte van uw elektriciteitsaansluiting

Wilt u zonnepanelen plaatsen. Dan kijkt u of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. En hoeveel u er kunt plaatsen. Vervolgens moet u weten wat de zwaarte van uw aansluiting is en of deze geschikt is voor het aantal zonnepanelen dat u in gebruik wilt nemen. De zwaarte bepaalt hoeveel stroom door uw aansluiting kan. Als uw aansluiting te licht is voor het aantal zonnepanelen dat u heeft, dan loopt u de kans dat de stoppen doorslaan op een zonnige dag. Ook moet uw meter geschikt zijn om terug te kunnen leveren. Daarom is het belangrijk dat u eerst uw elektriciteitsaansluiting en meter checkt.

Meld uw zonnepanelen aan

Iets anders dat u moet regelen voordat u uw zonnepanelen in gebruik neemt is de registratie van uw zonnepanelen. Anders kunt u niet terugleveren. Dit regelt u op energieleveren.nl. Zie ook het stappenplan terugleveren hieronder.

 

Is mijn aansluiting geschikt voor zonnepanelen?

Icoon_zonnepanelen

Om terug te kunnen leveren moet uw aansluiting het opgewekte vermogen van uw zonnepanelen wel aankunnen. Met uw postcode en meternummer ziet u of uw aansluiting geschikt is voor uw zonnepanelen.

Stappenplan terugleveren

Icoon Opwekken stappenplan

In vijf stappen leggen we uit hoe u zelf energie kunt opwekken en terugleveren. Met zonnepanelen als voorbeeld.

Meer informatie

  • Liander en Wageningen University & Research (WUR) starten een onderzoek naar de impact van zonne-energie op het elektriciteitsnet. Doel is om meer inzichten te krijgen hoe we in de toekomst met de inpassing van grootschalige opwekking uit zonne-energie moeten omgaan. Naar het nieuwsbericht.

  • Liander helpt u graag met de realisatie van uw zonnepanelen door de aansluiting in orde te maken. Voor andere informatie verwijzen we u graag naar andere websites over zonnepanelen: