Bouwaansluiting aanvragen

Bouwaansluiting aanvragen

Een bouwaansluiting regelt u via mijnaansluiting.nl. Na het renovatie- of bouwproject zetten we deze altijd om in een vaste aansluiting. Bekijk hieronder alle informatie over een bouwaansluiting. Vraag altijd een installateur om advies.

Soorten bouwaansluitingen

Capaciteit Geschikt voor
3x25A kleine winkels met standaardapparaten zoals verlichting, koelkast, computer, koffiezetapparaat.
3x35A, 3x50A, 3x63A, 3x80A kleine winkels met standaardapparaten en daarnaast ook apparaten die meer vermogen nodig hebben. Zoals  airconditioning, loopdeuren, verlichting van werkplekken. En bedrijfsverzamelgebouwen, kleine garages en kleine kantoren voor bijvoorbeeld afzuiginstallaties, compressoren, verlichting van werkplekken.

De kosten

De kosten voor een bouwaansluiting bestaan uit eenmalige en periodieke kosten.

  1. Eenmalige kosten

    Het bedrag hangt af van de capaciteit die u kiest. Een bouwaansluiting wordt altijd doorgetrokken naar een definitieve aansluiting in de meterkast van het pand. Dit betekent dat in de opdrachtbevestiging een bedrag voor uw bouwaansluiting en een bedrag voor de latere definitieve aansluiting vermeld staan. Voor deze twee aansluitingen ontvangt u twee aparte facturen. Bekijk de eenmalige kosten.

  2. Periodieke kosten

    De netbeheerkosten (onder andere voor meterhuur en transport) betaalt u maandelijks via uw energieleverancier. Het bedrag is afhankelijk van de capaciteit van de aansluiting. Bekijk de periodieke kosten.

Vraag een aansluiting aan

Dit regelt u op mijnaansluiting.nl
Deze website is de centrale landelijke ingang voor gas-, elektriciteits-, water- en kabelaansluitingen. 
 

Komt u er op de site niet uit? Neem contact op met de helpdesk via 088 542 64 44.

Na uw aanvraag

Icoon Opwekken stappenplan

Nadat u betaalt heeft, neemt een aannemer van Liander contact met u op. Binnen een aantal weken voert hij de werkzaamheden uit.

Voorwaarden bouwaansluiting