Bouwaansluiting aanvragen

Bouwaansluiting aanvragen

Een bouwaansluiting regelt u via mijnaansluiting.nl. Na het renovatie- of bouwproject zetten we deze altijd om in een vaste aansluiting. Bekijk hieronder alle informatie over een bouwaansluiting. Vraag altijd een installateur om advies.

Soorten bouwaansluitingen

Capaciteit Geschikt voor
3x25A kleine winkels met standaardapparaten zoals verlichting, koelkast, computer, koffiezetapparaat.
3x35A, 3x50A, 3x63A, 3x80A kleine winkels met standaardapparaten en daarnaast ook apparaten die meer vermogen nodig hebben. Zoals  airconditioning, loopdeuren, verlichting van werkplekken. En bedrijfsverzamelgebouwen, kleine garages en kleine kantoren voor bijvoorbeeld afzuiginstallaties, compressoren, verlichting van werkplekken.

De kosten

De kosten voor een bouwaansluiting bestaan uit eenmalige en periodieke kosten.

  1. Eenmalige kosten

    Het bedrag hangt af van de capaciteit die u kiest. Bij de aanvraag van een bouwaansluiting ontvangt u een factuur met de kosten voor het plaatsen van de bouwaansluiting. Voor de definitieve aansluiting doet u een aparte aanvraag. De bouwaansluiting wordt dan doorgetrokken naar de definitieve aansluiting in de meterkast van het pand. Voor de definitieve aansluiting ontvangt u een tweede factuur. Bekijk de eenmalige kosten.

  2. Periodieke kosten

    De netbeheerkosten (onder andere voor meterhuur en transport) betaalt u maandelijks via uw energieleverancier. Het bedrag is afhankelijk van de capaciteit van de aansluiting. Bekijk de periodieke kosten.

Vraag deze aansluiting aan

U kunt de aansluiting aanvragen op de externe website www.mijnaansluiting.nl. Hier regelt u alle aanvragen van aansluitingen.

Voorwaarden bouwaansluiting