Extra meetpunt op één aansluiting. Hoe regelt u dat?

Extra meetpunt

Liander beheert het energienetwerk van gas en stroom in uw regio. Wij regelen uw extra meetpunt op uw aansluiting. De aanvraag van een extra meetpunt doet u op de landelijke website mijnaansluiting.nl

 1. U vraagt een extra meetpunt aan

  Als u een nieuwe aansluiting aanvraagt, dan kunt u direct aangeven of u een extra meetpunt wilt. Heeft u een bestaande aansluiting en wilt u alleen een extra meetpunt, dan kunt u dit aanvragen bij 'aansluiting wijzigen'.  De extra meters worden gekoppeld aan de klantregistratie van de primaire meter. 

  Voor advies over een extra meetpunt kan een erkend installateur u adviseren.

  Vraag nu een extra meetpunt aan op www.mijnaansluiting.nl  

   

 2. Wij bellen u binnen 10 werkdagen

  We bellen u om de aanvraag door te spreken. Nadat wij u hebben gesproken start de voorbereiding.

 3.  

 4. De aannemer belt u voor een afspraak

  Als we klaar zijn met de voorbereiding, belt een van onze aannemers u voor een afspraak. Wanneer we kunnen starten is afhankelijk van uw situatie.

 5. 4 weken voor realisatie van uw aansluiting ontvangt u de factuur

  De betalingstermijn is 14 dagen.

 6.  

 7. De monteur komt langs

  De aannemer stuurt een monteur. Deze is maximaal één dag aan het werk.

 8.  

Nog vragen? Wij helpen u graag

Voor vragen over uw extra meetpunt kunt u contact met ons opnemen. Wij staan altijd voor u klaar.

Veelgestelde vragen

 • Alleen de gebruiker van de aansluiting kan een extra meetpunt (secundair allocatiepunt) voor die aansluiting aanvragen. De gebruiker is namelijk verantwoordelijk voor de gehele aansluiting, inclusief de extra meetpunten.

 • U kunt  het extra meetpunt (secundair allocatiepunt) bij de meeste netbeheerders direct aanvragen via mijnaansluiting.nl

 • Als u in mijnaansluiting.nl een aanvraag doet voor een nieuwe (permanente) aansluiting kunt u aangeven of u bij deze aansluiting extra meetpunt(en) wilt laten aanbrengen.

 • U kunt in mijnaansluiting.nl een extra meetpunt (secundair allocatiepunt) aanvragen bij de vraag ‘Voor welke aansluitingen wilt u deze aanvraag indienen?’. 
  1.) Kies voor elektriciteit. 
  2.) Kies voor ‘wijzigen aansluiting’. 
  3.) Kies voor  ‘toevoegen/ verwijderen extra meetpunt’. 
  U krijgt dan als vervolgvraag hoeveel extra meetpunten u wilt aanvragen.

 • Voor het realiseren van een extra meetpunt (secundair allocatiepunt) gelden de standaard leveringsvoorwaarden. Deze kunt u terugvinden op de website van uw netbeheerder. De maximale doorlooptijd is 18 weken.

 • Indien gewenst kan het extra meetpunt (secundair allocatiepunt) worden verwijderd. Hier kunnen echter wel kosten aan verbonden zijn. U kunt er ook voor kiezen om het extra meetpunt te behouden, zonder deze te gebruiken. Zorg er dan wel voor dat dit extra meetpunt bij een energieleverancier is aangemeld.

 • Nee, het is alleen mogelijk om de aansluiting (zowel de primaire- als secundaire allocatiepunten) in zijn geheel uit bedrijf te stellen. 

 • U kunt in mijnaansluiting.nl een extra meetpunt (secundair allocatiepunt) laten verwijderen bij de vraag ‘voor welke aansluitingen wilt u deze aanvraag indienen?’. 
  1.) Kies voor elektriciteit. 
  2.) Kies voor ‘wijzigen aansluiting’. 
  3.) Kies voor  ‘toevoegen/ verwijderen extra meetpunt’. 
  U krijgt dan als vervolgvraag hoeveel extra meetpunten u wilt verwijderen.