1x40A Elektriciteitsaansluiting

1x40A

Garagebox aansluiting Kleine huisaansluiting Standaard huisaansluiting Grote huisaansluiting Kleinzakelijke aansluiting

De 1x40A is een kleine huisaansluiting die in veel huizen te vinden is. Deze aansluiting is geschikt voor gebruik van 'normaal' huishoudelijk apparatuur, zoals een wasmachine, een oven en een stofzuiger. Als teveel apparaten tegelijkertijd aanstaan, kan de aansluiting overbelast raken. Hieronder vallen ook 1x25A, 1x30A en 1x35A aansluitingen.

1x40A in één oogopslag

Grootte 1x40A
Maximaal vermogen 9 kW
Periodieke kosten
Toepassingen Huishoudens: Wasmachine, oven, verlichting, klein aantal zonnepanelen

Wat is een aansluiting?

Een aansluiting bestaat uit de kabels die de meter in uw meterkast verbindt met het elektriciteitsnet. De grootte van de aansluiting bepaalt hoeveel stroom door uw aansluiting kan.

1-fase of 3-fasen?

Een aansluiting bestaat uit de kabels (+ beveiliging) die de meter in uw meterkast verbindt met het elektriciteitsnet. De grootte van de aansluiting bepaalt hoeveel stroom door uw aansluiting kan. U heeft thuis een 1-fase-aansluiting of een 3-fasenaansluiting.

Maximaal vermogen

Het vermogen van een aansluiting in watt, bepalen we door de spanning (het voltage in volt) te vermenigvuldigen met de stroomsterkte (ampere) van de aansluiting.
Het voltage van de binnenkomende kabel is 230 V. De stroomsterkte van de 1x40A-aansluiting is 40 Ampère (A). Dit levert dus een maximaal vermogen op van 230x40 = 9.200 W (ofwel 9,2 kW).

 

Welke aansluiting heeft u nodig?

Voor een goed advies verwijzen wij u naar een erkend installateur.