1x35A Elektriciteitsaansluiting

1x35A

Garagebox aansluiting Kleine huisaansluiting Standaard huisaansluiting Grote huisaansluiting Kleinzakelijke aansluiting

De 1x35A is een kleine huisaansluiting. Hoewel nog veel van deze aansluitingen in ons net zijn te vinden, bieden we deze aansluiting niet meer aan.

1x35A in één oogopslag

Grootte 1x35A
Maximaal vermogen 8 kW
Periodieke kosten € 256,68 per jaar (incl. btw)
Toepassingen Huishoudens: Wasmachine, oven, verlichting, zonnepanelen (minder dan 5 kW) etc.

Wat is een aansluiting?

Een aansluiting bestaat uit de kabels die de meter in uw meterkast verbindt met het elektriciteitsnet. De grootte van de aansluiting bepaalt hoeveel stroom door uw aansluiting kan.

1-fase of 3-fasen?

Een aansluiting bestaat uit de kabels (+ beveiliging) die de meter in uw meterkast verbindt met het elektriciteitsnet. De grootte van de aansluiting bepaalt hoeveel stroom door uw aansluiting kan. U heeft thuis een 1-fase-aansluiting of een 3-fasenaansluiting.

Toepassingen 1x35A

De 1x35A-aansluiting kunt u niet meer aanvragen. Het is een kleine huisaansluiting die u nog wel in veel huizen kan aantreffen.

Maximaal vermogen

Het vermogen van een aansluiting in watt, bepalen we door de spanning (het voltage in volt) te vermenigvuldigen met de stroomsterkte (ampere) van de aansluiting.
Het voltage van de binnenkomende kabel is 230 V. De stroomsterkte van de 1x35A-aansluiting is 35 Ampère (A). Dit levert dus een maximaal vermogen op van 230x35 = 8.050 W (ofwel 8,05 kW)

Deze aansluiting is nog in veel huizen te vinden en is geschikt voor gebruik van 'normaal' huishoudelijk apparatuur, zoals een wasmachine, een oven en een stofzuiger. Als teveel apparaten tegelijkertijd aanstaan kan de aansluiting overbelast raken.

 

Welke aansluiting heeft u nodig?

Voor een goed advies verwijzen wij u naar een erkend installateur.