1x30A Elektriciteitsaansluiting

1x30A

Garagebox aansluiting Kleine huisaansluiting Standaard huisaansluiting Grote huisaansluiting Kleinzakelijke aansluiting

De 1x30A is een kleine huisaansluiting. Hoewel nog veel van deze aansluitingen in ons net zijn te vinden, bieden we deze aansluiting niet meer aan.

1x30A in één oogopslag

Grootte 1x30A
Maximaal vermogen 6,9 kW
Periodieke kosten € 256,68 per jaar (incl. btw)
Toepassingen Huishoudens: Wasmachine, oven, verlichting, klein aantal zonnepanelen.

Wat is een aansluiting?

Een aansluiting bestaat uit de kabels die de meter in uw meterkast verbindt met het elektriciteitsnet. De grootte van de aansluiting bepaalt hoeveel stroom door uw aansluiting kan.

1-fase of 3-fasen?

Een aansluiting bestaat uit de kabels (+ beveiliging) die de meter in uw meterkast verbindt met het elektriciteitsnet. De grootte van de aansluiting bepaalt hoeveel stroom door uw aansluiting kan. U heeft thuis een 1-fase-aansluiting of een 3-fasenaansluiting.

Toepassingen 1x30A

De 1x30A-aansluiting kunt u niet meer aanvragen. Het is een kleine huisaansluiting die u nog wel in veel huizen kunt aantreffen. Huishoudens met dit soort aansluiting kunnen geen apparaten met groot vermogen aansluiten. Of veel apparaten die veel vermogen vragen tegelijkertijd aanzetten.

Maximaal vermogen

Het vermogen van een aansluiting in watt, bepalen we door de spanning (het voltage in volt) te vermenigvuldigen met de stroomsterkte (ampere) van de aansluiting.
Het voltage van de binnenkomende kabel is 230 V. De stroomsterkte van de 1x30A-aansluiting is 30 Ampère (A). Dit levert dus een maximaal vermogen op van 230x30 = 6.900 W (ofwel 6,9 kW)

Deze aansluiting is nog in veel huizen te vinden en is geschikt voor gebruik van 'normaal' huishoudelijk apparatuur, zoals een wasmachine, een oven en een stofzuiger. Als teveel apparaten tegelijkertijd gebruikt worden kan de aansluiting overbelast worden. 

 

Welke aansluiting heeft u nodig?

Voor een goed advies verwijzen wij u naar een erkend installateur.