1x25A Elektriciteitsaansluiting

1x25A

Garagebox aansluiting Kleine huisaansluiting Standaard huisaansluiting Grote huisaansluiting Kleinzakelijke aansluiting

De 1x25A is een kleine huisaansluiting. De 1x25A-aansluiting was vroeger standaard maar is nu niet meer aan te vragen. Er bestaan nog wel veel van deze aansluitingen in ons net.

1x25A in één oogopslag

Grootte 1x25A
Maximaal vermogen 5,7 kW
Periodieke kosten € 256,68 per jaar (incl. btw)
Toepassingen Huishoudens: Wasmachine, oven, verlichting, klein aantal zonnepanelen.

Wat is een aansluiting?

Een aansluiting bestaat uit de kabels die de meter in uw meterkast verbindt met het elektriciteitsnet. De grootte van de aansluiting bepaalt hoeveel stroom door uw aansluiting kan.

1-fase of 3-fasen?

Een aansluiting bestaat uit de kabels (+ beveiliging) die de meter in uw meterkast verbindt met het elektriciteitsnet. De grootte van de aansluiting bepaalt hoeveel stroom door uw aansluiting kan. U heeft thuis een 1-fase-aansluiting of een 3-fasenaansluiting.

Toepassingen 1x25A

De 1x25A-aansluiting kunt u niet meer aanvragen. Het is een kleine huisaansluiting die u nog wel in veel huizen kan aantreffen.

Maximaal vermogen

Het vermogen van een aansluiting in watt, bepalen we door de spanning (het voltage) te vermenigvuldigen met de stroomsterkte (ampere) van de aansluiting.
Het voltage van de binnenkomende kabel is 230 volt (V). De stroomsterkte van de 1x25A-aansluiting is 25 Ampère (A). Dit levert dus een maximaal vermogen op van 230x25 = 5.750 W (ofwel 5,75 kW)

Deze aansluiting is nog in veel huizen te vinden en is geschikt voor gebruik van 'normaal' huishoudelijk apparatuur, zoals een wasmachine, een oven en een stofzuiger. Als teveel apparaten tegelijkertijd aanstaan kan de aansluiting overbelast raken.

 

Welke aansluiting heeft u nodig?

Voor een goed advies verwijzen wij u naar een erkend installateur.