1x10A Elektriciteitsaansluiting

1x10A E-aansluiting

Garagebox aansluiting Kleine huisaansluiting Standaard huisaansluiting Grote huisaansluiting Kleinzakelijke aansluiting

De 1x10A-elektriciteitsaansluiting is de kleinste elektriciteitsaansluiting die wij aanbieden. Het gaat hier om een aansluiting die vooral gebruikt wordt in de openbare ruimte, voor garageboxen en portiekverlichting. De piekbelasting die deze aansluiting aankan is gering. Bij gebruik van apparaten die veel vermogen vragen is de kans op overbelasting groot. Vraag een erkend installateur om advies.

1x10A in één oogopslag

Grootte 1x10 A
Maximaal vermogen 2,3 kW
Periodieke kosten € 103,85 per jaar (incl. btw)
Toepassingen Openbare infrastructuur, portiekverlichting, garageboxen

Wat is een aansluiting?

Een aansluiting bestaat uit de kabels die de meter in uw meterkast verbindt met het elektriciteitsnet. De grootte van de aansluiting bepaalt hoeveel stroom door uw aansluiting kan.

1-fase of 3-fasen?

Een aansluiting bestaat uit de kabels (+ beveiliging) die de meter in uw meterkast verbindt met het elektriciteitsnet. De grootte van de aansluiting bepaalt hoeveel stroom door uw aansluiting kan. U heeft thuis een 1-fase-aansluiting of een 3-fasenaansluiting.

Toepassingen 1x10A 

Als consument kan u een 1x10A nodig hebben voor uw garagebox. Maar verder heeft het vooral toepassingen in de  openbare infrastructuur. Voorbeelden van toepassingen zijn:

  • Flitspalen
  • Verkeerscamera's
  • Slagbomen
  • Afvaldepots en
  • Parkeerautomaten.

Ten slotte wordt voor portiekverlichting de 1x10A-aansluiting ook vaak gebruikt. 

Maximaal vermogen

Het vermogen van een aansluiting in watt, bepalen we door de spanning (het voltage in volt) te vermenigvuldigen met de stroomsterkte (ampere) van de aansluiting.
Het voltage van de binnenkomende kabel is 230 V. De stroomsterkte van de 1x10A-aansluiting is 10 Ampère (A). Dit levert dus een maximaal vermogen op van 230x10 = 2300 W (ofwel 2,3 kW)

Dit is een veel te klein vermogen voor gebruik in huis. Een wasmachine alleen kan al 2000 tot 3000 W nodig hebben.

 

Welke aansluiting heeft u nodig?

Voor een goed advies verwijzen wij u naar een erkend installateur.

Vraag deze aansluiting aan

U kunt de aansluiting aanvragen op de externe website www.mijnaansluiting.nl. Hier regelt u alle aanvragen van aansluitingen.