Tekort aan 3-fasen meters

Tekort aan meters

Op dit moment is er een groot tekort aan slimme 3-fasen meters. Dit komt doordat onze belangrijkste leveranciers niet het aantal meters kan leveren die wij nodig hebben om te voldoen aan de vraag. Deze vertraging komt door het wereldwijde tekort aan materiaal om de meters te maken. Denk bijvoorbeeld aan chips en andere onderdelen. 

Wat merkt u hiervan?

  Heeft u een verzwaring aangevraagd of is er een 3-fasen meter nodig voor uw huidige aansluiting?

  Op dit moment is de meter die nodig is voor deze werkzaamheden niet beschikbaar en kunnen wij de verzwaring niet uitvoeren. Wij nemen contact met u op zodra er weer voldoende meters zijn. Wij begrijpen dat dit vervelend voor u kan zijn en vragen uw begrip voor de situatie

  Heeft u een nieuwe aansluiting aangevraagd voor nieuwbouw?

  Door het tekort aan slimme meters plaatsten wij in uw pand een traditionele, digitale meter. Zodat de oplevering van uw pand hierdoor geen vertraging heeft. De slimme meter heeft een aantal opties die deze meter niet heeft. U kunt daarom geen gebruik maken van de diensten:

  • Automatisch doorsturen van uw energieverbruik;
  • een dubbeltarief contract afsluiten met uw energieleverancier en
  • via een app of portal inzicht hebben in uw verbruik óf opgewekte energie.

  We weten niet hoe lang dit gaat duren.

  Het is erg vervelend, maar we hebben geen oplossing voor dit probleem. Onze leveranciers kunnen ons niet garanderen dat de leveringen die gepland staan wel op tijd geleverd worden. Zodra we zeker weten dat de meters worden geleverd, nemen we contact met u op om een afspraak te maken om de werkzaamheden uit te voeren. 

  Veelgestelde vragen

  • We informeren klanten op verschillende manieren over het metertekort. Klanten die al een afspraak hadden staan worden gebeld door ons om de afspraak te annuleren. Daarnaast informeren we klanten tijdens het aanvraagproces op mijnaansluitingen.nl en via liander.nl.   

  • Voor de werkzaamheden die bij u uitgevoerd zouden worden is een 3-fasen meter nodig. Wij hebben op dit moment niet genoeg meters om aan de vraag te voldoen. Dit komt doordat onze belangrijkste leveranciers niet het aantal meters kan leveren die wij nodig hebben om te voldoen aan de vraag. Deze vertraging komt door het tekort aan materiaal om de meters te maken. Denk bijvoorbeeld aan chips en andere onderdelen.

  • Nee helaas, de meter die nodig is voor uw situatie is op dit moment niet beschikbaar. U kunt uw installateur om advies vragen of er een andere technische oplossing mogelijk is voor uw situatie.  

  • Wij doen ons best om de werkzaamheden zo snel mogelijk uit te voeren. Helaas hebben we daarbij last van een tekort aan materialen waardoor deze werkzaamheden vertraging oplopen. Materiaaltekorten zijn een wereldwijd probleem als gevolg van de situatie in de wereld. Dat hebben we niet kunnen voorzien en daarvoor is geen compensatie beschikbaar.