Sluit leegstaande woningen goed af

Sluit leegstaande woningen af

Renoveert uw woningbouwcorporatie woningen of staan ze leeg? Sluit de woning en/of het terrein dan af. Draai ook gaskranen dicht en/of zet de hoofdschakelaar van de elektriciteit uit. Dat is wel zo veilig.

Waarom vragen wij u dit te doen?

Goed afsluiten klinkt logisch. Toch komt het soms voor dat onbevoegden in leegstaande woningen komen. (Koper)diefstal kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de meters voor gas of elektriciteit kapot gaan. Dit kan leiden tot onveilige situaties voor uw en onze medewerkers én voor omwonenden. Reputatieschade voor uw organisatie ligt dan op de loer. Afsluiten en beveiligen van de woning en het terrein helpt dit te voorkomen.

Vraag uw installateur om advies

Wilt u advies bij het dicht draaien van gaskranen of het uitzetten van de elektriciteitsinstallaties? Uw installateur kan u hierbij helpen. Voor het afsluiten van het terrein kunt u denken aan bouwhekken en extra diefstalpreventie zoals camera’s of fysieke beveiliging.

Meter defect of gaslucht?

Is er een defect aan een elektriciteits- of gasmeter of ruikt u gas? Bel dan altijd het Nationaal Storingsnummer: 0800-9009. U krijgt dan een medewerker van Liander aan de telefoon.