Liander werkt aan het gasnet in Hoorn

Liander werkt in Hoorn

Liander vervangt al haar verouderde gasleidingen, zo ook in Hoorn. Dit doen we om het gasnet zo betrouwbaar en veilig mogelijk te houden. De gemeente gaat de Venenlaan herinrichten. De werkzaamheden van Liander aan het gasnet zijn hier een onderdeel van.

De werkzaamheden kunnen overlast in uw buurt veroorzaken. Hieronder vindt u informatie over de werkzaamheden die wij gaan uitvoeren, de planning en wat dit voor u betekent.

In totaal vervangt Liander ca. 3 kilometer aan gasleiding in het Venenlaankwartier. Ongeveer 315 woningen worden aangesloten op de nieuwe gasleiding. Om deze aansluiting veilig te realiseren wordt iedere woning een dagdeel afgesloten van het gas. Betreft het uw woning? Dan ontvangt u hierover ongeveer 3 werkdagen van tevoren bericht van de aannemer. Hierin staat de datum en het tijdstip van de onderbreking.

 

Planning Wat gaat Liander doen?
eind juni - begin september 2022 

Vervangen van gasleiding in de Venenlaan tussen huisnummers 1 t/m 93, even- en oneven zijde.

begin september - eind oktober 2022

Vervangen van gasleiding in de Boelisstraat 5 t/m 15. Daarna in de Venenlaan tussen huisnummers 95 t/m 201, oneven zijde.

eind oktober - eind november

Vervangen van gasleiding in de Venenlaan tussen huisnummers 76 t/m 178, even zijde.

eind november - eind december

Vervangen van gasleiding in de Julianastraat. Daarna in de Venenlaan tussen huisnummers 180 t/m 216, even zijde.

begin januari 2023 - half februari 2023

Vervangen van gasleiding in de Venenlaan tussen huisnummers 215 t/m 245, oneven zijde.

De planning voor de overige straten zoals de Willemsweg, van Bijerenstraat en Boelisstraat is nog niet opgesteld. De werkzaamheden starten nadat de werkzaamheden aan de Venenlaan gereed zijn.

Vragen?

Heeft u nog vragen over de voorbereiding of de planning? Neem dan gerust contact op met Liander Klant Contact via 088 542 63 23 (ook buiten kantooruren).
Vragen over het project of de projectplanning kunt u stellen aan Sam Welboren (werkvoorbereider Liander) via Sam.Welboren@alliander.com

Veelgestelde vragen

  • Als er werkzaamheden aan het gasnet gedaan worden, halen we tijdelijk de druk van de gasleidingen af, zodat onze monteurs veilig hun werk kunnen doen. U krijgt hierover ongeveer 3 werkdagen van tevoren per post een brief. Hierin staat de datum en het tijdstip van de onderbreking.
    Hier vindt u tips hoe u uzelf kunt voorbereiden op een gasonderbreking.

    Incidenteel moeten er voorafgaand aan de gaswerkzaamheden ook werkzaamheden bij mensen thuis plaatsvinden. Als dit het geval is, dan wordt u hierover persoonlijk geïnformeerd.   

     

  • We hebben te maken met verschillende werkzaamheden: aan het riool, de waterleidingen en de gasleidingen. Daarom is het heel erg lastig om deze werkzaamheden door één en dezelfde aannemer uit te laten voeren. Per week kan er gemiddeld 32 m riool vervangen worden. Daarentegen gemiddeld 80 m gasleiding per week. En diverse bedrijven zijn nog niet ingericht om  verschillende werkzaamheden gecombineerd uit te voeren.