Aansluitcalculator voor grootverbruikaansluitingen

Aansluitcalculator

Grootzakelijk

U heeft plannen om een project met zonnepanelen te realiseren, bijvoorbeeld met SDE-subsidie. Met de aansluitcalculator heeft u inzicht in de verschillende mogelijkheden met betrekking tot de omvang van de installatie en de aansluiting op het net. Daarbij houden wij specifiek rekening met de techniek van curtailment (aftoppen).

Bereken de kosten en investering

De calculator geeft bij benadering weer wat de netbeheerderskosten, de investering in de installatie en de terugverdientijd is bij de verschillende mogelijkheden. Hierbij wordt ook een mogelijkheid getoond waarbij veel zonnepanelen kunnen worden geplaatst, zonder de netaansluiting te hoeven verzwaren (aftoppen). Dat kan in bepaalde situaties de terugverdientijd van uw SDE- of Postcoderoosproject behoorlijk verkorten. Vraag uw installateur of installatieadviesbureau naar de mogelijkheden hiervoor.

Wat doen we met uw gegevens?

Om de betrouwbaarheid van het energienetwerk zo hoog mogelijk te houden, heeft Liander inzicht nodig in plannen voor zonprojecten. Daarom gebruiken wij de gegevens die u ingevoert voor de beoordeling van mogelijke knelpunten in het energienet ontstaan. Als we die voor kunnen zijn, is dat immers voor iedereen beter!

Aanmelden voor terugleveren

Wilt u met uw grootverbruikaansluiting terugleveren? Meldt u zich dan aan bij uw netbeheerder via dit webformulier. Zo blijven we op de hoogte van invoeding in het net en blijft de betrouwbaarheid van het energienet gegarandeerd.