Wanneer en hoe testen we?

Wanneer en hoe testen we?

Het is belangrijk dat de openbare verlichting aan en uit blijft schakelen. Daarom komen er een testperiode, voordat we het TF-signaal in Zuid-Holland definitief uitzetten. Tijdens deze testperiode controleren of we alle TF-kastjes hebben vervangen door FlexOVL-kastjes. Daarnaast willen we u de gelegenheid bieden om te controleren in hoeverre uw eigen openbare verlichtingsnet nog afhankelijk is van het TF-signaal.

Wat houdt een testperiode in?

Het TF-signaal schakelt elke ochtend de openbare verlichting uit. Tijdens de testperiode zenden we doordeweeks daarna weer een TF-signaal dat ervoor zorgt dat de openbare verlichting rond 9.00 uur weer aan gaat. Hierdoor blijft verlichting die nog schakelt op basis van het TF-signaal óók overdag branden. Tijdens de testperiode staat er een team monteurs klaar om binnengekomen meldingen over brandende verlichting zo snel mogelijk op te pakken. Dit betekent dat zij waar nodig de TF-kastjes door FlexOVL-kastjes vervangen. Wij adviseren u om de testperiode te gebruiken om te controleren of verlichting op uw eigen net blijft schakelen als het TF-signaal stopt. Zo weet u of hier goed op bent voorbereid.

TF-signaal stopt definitief op 1 april 2021

De testperiode start maandag 11 januari 2021 en loopt door tot en met vrijdag 5 februari 2021. Als alles volgens planning verloopt, betekent dit dat het TF-signaal definitief in Zuid-Holland stopt op maandag 1 april 2021. Het laatste TF-signaal dat we dan nog uitsturen is het ‘AAN’-signaal. Dit zorgt ervoor dat verlichting die toch nog op basis van TF schakelt continu blijft branden en er geen onveilige situaties ontstaan.