Het TF-signaal stopt in Zuid-Holland

Het TF-signaal stopt in Zuid-Holland

Liander stopt met het verspreiden van het Toon Frequent (TF) signaal via haar elektriciteitsnet. De techniek is verouderd en Liander heeft het TF-signaal voor haar werkzaamheden niet meer nodig. In de provincie Zuid-Holland stopt het TF-signaal begin april 2021.

Voorafgaand een testperiode

Voordat we het TF-signaal in Zuid-Holland definitief uit zetten, willen we zeker weten dat we alle TF-kastjes hebben vervangen door FlexOVL-kastjes. Het is namelijk belangrijk dat de openbare verlichting net als normaal gewoon aan en uit blijft schakelen. We controleren dit door middel van een testperiode. Lees hier wat de testperiode inhoudt en wanneer deze plaats vindt.

TF-signaal stopt definitief op 1 april 2021

De testperiode start maandag 11 januari 2021 en loopt door tot en met vrijdag 5 februari 2021 Als alles volgens planning verloopt, betekent dit dat het TF-signaal definitief in Zuid-Holland stopt op donderdag 1 april 2021. Het laatste TF-signaal dat we dan nog uitsturen is het ‘AAN’-signaal. Dit zorgt ervoor dat verlichting die toch nog op basis van TF schakelt continu blijft branden en er geen onveilige situaties ontstaan.

Zorg dat u niet meer op het TF-signaal meelift

Er zijn bedrijven en organisaties die het TF-signaal gebruiken in hun eigen installaties, bijvoorbeeld voor het aan- en uitschakelen van eigen (galerij)verlichting of koelinstallaties. Zodra Liander stopt met het TF-signaal heeft dat gevolgen voor organisaties die het gebruiken in hun eigen installaties. De toepassing werkt dan niet meer naar behoren. Alle toepassingen die gebruik maken van het TF-signaal moeten daarom op een andere manier aangestuurd worden voordat het signaal stopt. Tref op tijd voorzorgsmaatregelen als u dat nog niet gedaan heeft.

Impact op overheden

Bekijk wat het stoppen van het TF-signaal voor impact kan hebben op de Provincie Zuid-Holland, Waterschappen en gemeentes, Defensie en Rijkswaterstaat in Zuid-Holland.

Impact op VVE's en woningbouwcorporaties

Het stoppen van het TF-signaal kan consequenties hebben voor woningbouwcorporaties en VVE's in de provincie Zuid-Holland. Bekijk welke impact dit op uw organisatie kan hebben.

Testperiode en planning

Wat doen we in een testperiode? En wanneer vindt dit plaats? Lees er hier meer over.

Vragen?

Neem dan contact op met ons team Openbare Aansluiting via telefoonnummer 088 542 6364 (kies optie 1, gevolgd door optie 2).