Andere installaties die meeliften op het TF-signaal

Meeliftende installaties

In uw gemeente, provincie of organisatie zijn er wellicht ook installaties die van het TF-signaal gebruik maken. Bijvoorbeeld verlichting of koelinstallaties. Voor deze toepassingen kan het uitzetten van het TF-signaal consequenties hebben. Lees hieronder wat u kunt doen in dit geval.

Zorg zelf voor een oplossing

Heeft u een installatie die schakelt door het TF-signaal? Zorg dan zelf vóór 1 april 2021 voor een oplossing. Vraag uw installateur om advies.

U kunt hierbij aan de volgende installaties denken:

Openbare verlichting op uw eigen net

Heeft u (een deel van) de openbare verlichting aangesloten op een eigen elektriciteitsnet? En schakelt dat aan en uit door het TF-signaal? In dat geval zorgt u zelf voor een nieuw schakelsysteem. Zo kunt u het schakelen van de openbare verlichting in uw organisatie waarborgen. U kunt hiervoor samenwerken met bedrijven gespecialiseerd in oplossingen voor openbare verlichting. Gebruik de testperiode om te controleren of verlichting op uw eigen net blijft schakelen als het TF-signaal stopt. Zo weet u of hier goed op bent voorbereid.

Verlichting op uw terrein

Heeft u verlichting op uw parkeerterrein, is uw bedrijfsterrein verlicht of heeft u galerijverlichting in beheer? De kans bestaat dat het aan- en uitschakelen dan met behulp van het TF-signaal gebeurt. Zorg zelf voor een nieuw schakelsysteem. Zo schakelt deze verlichting ook ná het stoppen van het signaal aan en uit.

Andere installaties die meeliften op het TF-signaal

Het TF-signaal kan ook installaties aansturen die in het beheer zijn van uw organisatie. Denk hierbij aan:

  • boilers
  • eigen installaties

Heeft u dit soort installaties die aangestuurd worden door het TF-signaal in beheer? Zorg dan zelf voor een nieuw schakelsysteem voor deze systemen of apparaten.