Het TF-signaal stopt in Gelderland en Flevoland

Het TF-signaal stopt in Gelderland en Flevoland

Liander stopt 1 april 2021 definitief met het Toon Frequent-signaal (TF-signaal) in Gelderland en Flevoland. Hieronder leest u wat dit voor uw organisatie betekent.

In februari start testperiode

Het is belangrijk dat de openbare verlichting goed blijft werken. Daarom schakelen we het TF-signaal in Gelderland en Flevoland niet direct uit. Eerst willen we zeker weten dat we alle TF-kastjes hebben vervangen door FlexOVL-kastjes. We controleren dit met een testperiode. De testperiode start maandag 8 februari 2021 en loopt door tot en met vrijdag 5 maart 2021. 

In testperiode kan verlichting overdag blijven branden

Tijdens deze periode zetten we overdag het TF-signaal aan. Hierdoor gaat verlichting die nog schakelt door het TF-signaal overdag branden. Zo zien we welke TF-kastjes we nog moeten vervangen.

Laatste TF-signaal zet verlichting aan

Het laatste TF-signaal dat we donderdag 1 april 2021 uitsturen is het AAN-signaal. Is er nog verlichting die schakelt op basis van TF? Dan blijft deze verlichting continu branden. Zo voorkomen we onveilige situaties.

Stoppen TF-signaal kan ook impact hebben op andere installaties

Gebruikt uw organisatie het TF-signaal in eigen installaties? Bijvoorbeeld voor het aan- en uitschakelen van eigen (galerij)verlichting of koelinstallaties? Dan werken die installaties mogelijk niet goed meer als het TF-signaal stopt. Tref op tijd voorzorgsmaatregelen als u dat nog niet gedaan heeft.

Impact op overheden

Bekijk wat het stoppen van het TF-signaal voor impact kan hebben op de Provincies, Waterschappen en gemeentes, Defensie en Rijkswaterstaat in Gelderland en Flevoland.

Impact op VVE's en woningbouwcorporaties

Het stoppen van het TF-signaal kan consequenties hebben voor woningbouwcorporaties en VVE's in de provincies Gelderland en Flevoland. Bekijk welke impact dit op uw organisatie kan hebben.

Testperiode en planning

Wat doen we in een testperiode? En wanneer vindt dit plaats? Lees er hier meer over.

Vragen?

Neem dan contact op met ons team Openbare Aansluiting via telefoonnummer 088 542 6364 (kies optie 1, gevolgd door optie 2).