Meer controle en inzicht met FlexOVL
Meer controle en inzicht met FlexOVL
Met FlexOVL kunt u openbare verlichting zelf op afstand aan- en uitschakelen en monitoren. Dit flexibele schakelen biedt voor gemeentes veel voordelen.
Voordelen FlexOVL
- Schakelen met schakelschema’s o.a. op astronomische tijd en lichtmeting
- Zelf (direct) kunnen schakelen, bijv. voor het controleren van de verlichting
- Doorbranders en avond/ochtendbranders apart schakelen
- Inzicht in status van de schakelaars
Ook kunt u energie besparen doordat u de openbare verlichting eerder uit kunt zetten en de sociale- en verkeersveiligheid bevorderen doordat u de openbare verlichting eerder of later kunt aan- of uitzetten. En dat zonder tussenkomst van Liander. Een voordeel van FlexOVL is dat het systeem ook blijft schakelen wanneer er tijdelijk geen verbinding is.
Veelgestelde vragen
-
Hoeveel groepen kan ik per kastje schakelen?
Er kan alleen per apparaat geschakeld worden. Het is dus niet mogelijk om groepen afzonderlijk te schakelen.
-
Blijven de nacht- en avond/ochtendbranders bestaan?
In de gebieden waar nu al nacht- en avond/ochtendbranders aanwezig zijn, kunnen deze door de gemeente gebruikt worden. Met FlexOVL kan de gemeente nu zelf de tijdstippen bepalen wanneer deze aan en uit gaan.
-
Ik zit niet in een Liander gebied of ik zit in het grensgebied van Liander. Kan ik toch FlexOVL krijgen?
Wanneer het een geschakelde aansluiting van Liander betreft, kunt u gebruik maken van de FlexOVL dienst. Indien het geen geschakelde aansluiting betreft, kan er geen gebruik gemaakt worden van FlexOVL. Als u niet in het gebied van Liander zit, kunt u geen gebruik maken van FlexOVL.
-
Kan ik ook van FlexOVL gebruik maken als ik een aansluiting heb die niet bemeten is?
Als er in uw gemeente aansluitingen zijn die niet zijn bemeten, kunt u per apparaat een ander schakelschema instellen, als u weet welke lichtmasten achter welk apparaat zitten. Weet u in geval van aansluitingen die niet zijn bemeten niet welke lichtmasten achter welk apparaat zitten? Dan raden wij u aan om slechts één schakelschema voor de hele gemeente te gebruiken.