Online FlexOVL-omgeving

Online FlexOVL-omgeving

Het schakelen van de openbare verlichting met FlexOVL gebeurt via een beveiligde webapplicatie van Liander: de online FlexOVL-omgeving.

Gebruiksvriendelijk systeem

Zodra u de dienst hebt aangevraagd en u hiervoor de e-learning hebt gevolgd, kunt u gebruik maken van de online FlexOVL-omgeving. De online FlexOVL-omgeving is een gebruiksvriendelijk systeem. Hiermee kunt u zelf per apparaat bepalen wanneer de openbare verlichting aan of uit schakelt. Dit kan door vooraf ingestelde schakelschema’s of door direct te schakelen.

Verantwoord en veilig

Wanneer u gebruik maakt van FlexOVL is het belangrijk dat het schakelen van de openbare verlichting op een verantwoorde en veilige manier gebeurt. Daarom heeft Liander een aantal richtlijnen opgesteld voor gemeentes voor het gebruik van de online FlexOVL-omgeving. Voorwaarde voor het gebruik van de online FlexOVL-omgeving is dat u de verklaring FlexOVL ondertekend heeft, het duidelijk is wie er binnen uw gemeente mag schakelen en dat deze personen de e-learning ‘Flexibele openbare verlichting’ succesvol afgerond hebben.

Snel aan de slag met FlexOVL

Bekijk de instructievideo's onder de 'Veelgestelde vragen' om snel van start te gaan met de online FlexOVL-omgeving. Kunt u de video's niet met het geluid aan bekijken? Klik dan in de instructievideo's rechts onderin op 'Ondertiteling' om de ondertiteling aan te zetten. U kunt ook gebruik maken van de online FlexOVL-omgeving handleiding.

Zodra u de e-learning succesvol heeft afgerond en u inloggegevens hebt ontvangen voor de online FlexOVL-omgeving, kunt u daar inloggen en zo zelf uw openbare verlichting schakelen. 

Naar de online FlexOVL-omgeving

Veelgestelde vragen

  • De e-learning gaat in op de technische infrastructuur van het Liander netwerk en hoe de online FlexOVL-omgeving gebruikt kan worden. De e-learning is daarnaast gebaseerd op de BEI regelgeving.

  • FlexOVL is via diverse manieren beveiligd. Zo communiceert de online omgeving met de apparaten via ons eigen beveiligde draadloze CDMA communicatienetwerk. Externen hebben geen toegang tot dit CDMA netwerk. Daarnaast is het inloggen op de online FlexOVL-omgeving voor een gebruiker dubbel beveiligd: persoonlijke inloggegevens en een extra verificatie via een token. Deze token is een code die u ontvangt via een verificatieapp op uw mobiele telefoon. 

Instructievideo's

Eerste keer inloggen

Ad hoc schakelen

Schakelschema aanmaken