Nieuwe functionaliteiten in FlexOVL-omgeving

Nieuwe functionaliteiten FlexOVL

Vanaf 24 augustus zijn er een aantal nieuwe functionaliteiten in de online FlexOVL-omgeving beschikbaar. Hieronder vindt u een overzicht van deze functionaliteiten met toelichting.

Direct een groep apparaten schakelen

Het is nu mogelijk om een groep apparaten ad-hoc te schakelen. Ga naar ‘GROEPEN’ en kies de groep die u direct wilt schakelen door op het informatie-icoon te klikken. Vink de relais aan die u ad-hoc wilt schakelen. Onder ‘Relais’ zie je de huidige status van de groep apparaten. Klik op de knop ‘AAN’ of ‘UIT’ om aan te geven of u de groep direct ‘AAN’ of direct ‘UIT’ wilt schakelen. Door rechts onderin op ‘Schakel’ te klikken wordt de schakelhandeling uitgevoerd. De opdracht wordt dan direct aan het apparaat gecommuniceerd. Het kan enkele minuten duren voor de schakelopdracht is uitgevoerd. Het apparaat zal terugkoppeling geven wanneer dit is gebeurd en de relaisstatus wijzigt dan naar de nieuwe stand.

Maak een groep op basis van een filter

Maak nu gemakkelijk een groep aan op basis van een filter. Ga naar het tabblad ‘APPARATEN’. Klik op het filter-icoon om een filter in te stellen, bijvoorbeeld de naam van een dorp, zodat alleen de apparaten uit dat dorp getoond worden. Gebruik hiervoor indien gewenst de wildcard optie. Dit staat toegelicht bij ‘Gemakkelijker zoeken naar apparaten’. Zodra er een filter ingesteld is, verschijnt rechts bovenin de mogelijkheid om een groep te maken. Door te klikken op ‘Maak groep aan voor gefilterde apparaten’ verschijnt er een venster waar u de naam en omschrijving van de groep kunt invullen. Klik vervolgens op ‘Opslaan’ om de groep aan te maken.

Voeg een apparaat aan meerdere groepen toe

Het is nu mogelijk om een apparaat aan meerdere groepen toe te voegen. Het apparaat schakelt op basis van de laatste toegekende schakelschema’s voor de desbetreffende groep waartoe het apparaat behoort of een wijziging in een toegekend schema behorende bij de groep waartoe het apparaat behoort. Het toevoegen van een apparaat aan een groep gaat hetzelfde als voorheen.

Overzicht van groepen waar een apparaat onder valt

Omdat een apparaat nu onder meerdere groepen kan vallen, is er nu ook een functionaliteit die laat zien tot welke groepen een apparaat behoort. Ga naar het tabblad ‘APPARATEN’ en klik op het informatie-icoon bij het apparaat waarvan je het overzicht wilt zien. Onderin bij ‘Groepen’ staan alle groepen vermeld waar het apparaat onderdeel van is. Vanaf dit overzicht kan je naar een groep gaan door op het informatie-icoon achter de groep te klikken.

Bij geen contact: status op donkergrijs

Is er meer dan 24 uur geen contact geweest tussen het apparaat en de online FlexOVL omgeving? Dan zal de relais status donkergrijs worden weergegeven. Eerder toonde de online FlexOVL omgeving de laatst doorgegeven status, maar dat kwam niet altijd overeen met de werkelijkheid. Door de relaisstatus donkergrijs te maken, is het duidelijk dat het onbekend is wat de huidige status is van het apparaat is.

Refresh knop

Het is mogelijk om de informatie op het tabblad ‘APPARATEN’ te verversen. Dit doe je door op de refresh knop rechts te klikken. Hierdoor wordt de informatie op de pagina ververst en eventuele wijzigingen zichtbaar. Het verversen van een pagina heeft niet tot gevolg dat de status van een device opnieuw zal worden uitgevraagd.  

Gemakkelijker zoeken naar apparaten

In het tabblad ‘APPARATEN’ is het gemakkelijker zoeken naar specifieke apparaten, door de wildcard optie. Een asterisk (*) wordt gebruikt om een willekeurige reeks (0, 1 of meer) tekens voor te stellen. Het vraagteken wordt gebruikt om exact één willekeurig teken voor te stellen. Ter illustratie een paar eenvoudige voorbeelden:

  • appel* → appel, appelblauwzeegroen, appelboom, appelsap, maar niet: sterappel of trappelen
  • d*dag → dinsdag, donderdag, dierendag
  • suiker???? → suikerbiet, suikerriet (alle termen beginnend met 'suiker' + 4 willekeurige andere letters'; suikerwafel zal men NIET vinden)
  • b?d → bad, bed, bod, maar niet: bood, bd of bied.

Hieronder een voorbeeld in de online FlexOVL-omgeving.

Let op: het ingeven van het filter ALM bij de kolom gemeente zal geen ALMERE opleveren, maar uitsluiten de gemeente ALM.

Deze nieuwe functionaliteiten zijn ook opgenomen in de FlexOVL handleiding.