Wat kunt u doen bij een overschrijding?

Wat kunt doen overschrijding?

Onderstaand enkele stappen die u zelf kunt nemen bij overschrijding van het gecontracteerde vermogen in een gebied met transportbeperking.

Stap 1: Vraag uw meetbedrijf voor inzicht in uw verbruik

Als u geen of onvoldoende zicht hebt op uw verbruik, dan adviseren we u contact op te nemen met uw meetbedrijf. Zij kunnen per kwartierwaarde de meetdata bekijken en exact aangeven wanneer de overschrijding(en) plaatsvond(en). Op Mijn Liander.nl kunt u zien wie uw meetbedrijf is. Samen kunt u kijken naar mogelijke aanpassingen in uw verbruik.

Stap 2: Vraag uw erkend installateur

U kunt uw erkend installateur benaderen om uw vermogensbehoefte te bepalen en te weten welke technische maatregelen aan uw aansluiting nodig zijn om een overschrijding te voorkomen.

Stap 3: Vraag alvast een hoger transportvermogen aan

Heeft u structureel meer vermogen nodig dan het huidige gecontracteerde transportvermogen en heeft u dit nog niet eerder aangevraagd? Dan is het verstandig om dit extra vermogen alvast aan te vragen. U kun dit aanvragen via Mijn Liander.nl. Omdat u in een gebied zit met een transportbeperking komt u op de wachtlijst. Staat u al op de wachtlijst en heeft u daar bovenop nog meer vermogen nodig, dien dan voor dit deel opnieuw een aanvraag in. Deze aanvraag wordt als aparte aanvraag aan de wachtlijst toegevoegd. Wanneer er nieuw vermogen in uw regio beschikbaar is en de transportbeperking wordt opgeheven, informeren wij u hierover. 

Stap 4: Vraag alvast een zwaardere aansluiting aan

Lukt het niet om de piekbelasting te verlagen en heeft u een zwaardere aansluiting nodig? Dan kunt u dit aanvragen via Mijn Liander. Houdt u hierbij rekening met de levertijden. Kijk voor meer informatie op: Een wijziging op uw aansluiting aanvragen | Liander.