Geef uw gemiste opwek aan ons door

Geef uw gemiste opwek aan ons door

Heeft u een capaciteitsbeperkend contract met afroep voor opwek? Dan kan het zijn dat u op de momenten van afroep om minder op te wekken, inkomsten misloopt. We lichten hieronder graag toe hoe u uw gemiste opwek aan ons kunt doorgeven, zodat wij dit aan u kunnen terugbetalen. 

Hoe ontstaat gemiste opwek? 

Door een capaciteitsbeperkend contract met afroep met ons aan te gaan, bent u verplicht om op ons verzoek de benodigde transportcapaciteit te beperken. Dit geeft ons de mogelijkheid om het huidige elektriciteitsnet beter te benutten, netzekerheid te blijven garanderen en klanten die op de wachtlijst staan hun gewenste vermogen te geven.   

Dit kan als gevolg hebben dat u tijdelijk geen of minder elektriciteit op kunt wekken op momenten dat dit normaal inkomsten genereert. We spreken dan van gemiste opwek. Dit houdt in dat u, als klant, inkomsten misloopt door de afspraken van het contract. Geef daarom maandelijks aan ons uw gemiste opwek door, zodat u een vergoeding kunt ontvangen tegen de vooraf overeengekomen voorwaarden. Dat kan via het formulier, dat voor u van toepassing is, onder aan deze pagina. Wanneer de gegevens niet overeenkomen met onze systemen, dan zullen wij contact met u opnemen.

Hoe geeft u uw gemiste opwek aan ons door? 

 • Stap 1: Download het formulier dat voor u van toepassing is.
  Klik op de knop hieronder aan de pagina om het formulier te openen en te downloaden. 
   
 • Stap 2: Vul het formulier in.
  Doe dit elke maand voor de 21e van de volgende maand. Bijvoorbeeld: u heeft tot 21 juni de tijd om de gemiste opwek van mei aan ons door te geven. 
   
 • Stap 3: Stuur het ingevulde formulier op.
  U kunt het formulier als bijlage opsturen per e-mail naar congestie@liander.nl.  

Heeft u verder nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met uw accountmanager. 

 

Geef hier uw gemiste opwek voor zonne-energie door

Klik hier om het formulier te downloaden.

Geef hier uw gemiste opwek voor windenergie door

Klik hier om het formulier te downloaden.