Een wijziging op uw aansluiting aanvragen

Wijziging aansluiting

Op deze pagina vindt u alle informatie die u nodig heeft voor het wijzigen van uw aansluiting. Het aanvragen van een wijziging kan complex zijn, zeker als u dit nog niet eerder heeft gedaan. Wij raden u daarom aan om een installateur in te schakelen.

Vraag direct een wijziging op uw elektriciteitsaansluiting aan

 

Liander is uw netbeheerder en is verantwoordelijk voor de eventuele wijzigingen aan uw energieaansluiting(en). Deze energieaansluitingen zorgen ervoor dat u gebruik kan maken van elektriciteit en gas in uw pand. Wilt u uw grootverbruikaansluiting wijzigen (vergroten of verkleinen)? Lees hieronder meer over de levertijden, het aanvraagpoces en maak alvast een eerste berekening van de kosten.

Levertijden onder druk

Op dit moment zijn de levertijden voor het aanpassen van een elektriciteitsaansluiting gemiddeld 1,5 jaar. Deze levertijd is afhankelijk van het soort aansluiting, de complexiteit van uw aanvraag en de regio waarin u zich bevindt. Het kan zijn dat er in uw regio beperkte netcapaciteit voor elektriciteit is. U komt dan op de wachtlijst.

Om u zo min mogelijk hinder te laten ondervinden helpt u ons door uw plannen vroegtijdig met ons te delen. Hoe eerder wij op de hoogte zijn van uw plannen, hoe meer ruimte er is voor de juiste afstemming. Weet u bijvoorbeeld een jaar van tevoren al wat uw plannen zijn? Vraag dan direct een wijziging op uw aansluiting aan.

Let op: deze aanvraag is nog geen reservering op het elektriciteitsnet. We kunnen pas het voor u beschikbare vermogen reserveren als we alle gegevens compleet hebben en u een offerte van ons heeft ontvangen. De reservering wordt uiteindelijk definitief als wij vervolgens binnen 30 dagen een getekende aansluit- en transportovereenkomst (ATO) en opdrachtbevestiging van u ontvangen.  

Tarieven en kosten

De eenmalige kosten voor de wijziging van de aansluiting ontvangt u zodra u een offerte ontvangt. Deze kosten zijn afhankelijk van de categorie van de aansluiting en de lengte van de benodigde kabel. 

De periodieke kosten van de aansluiting zijn te vinden op onze tarievenpagina. Hier vindt u ook voorbeeldfacturen waardoor u beter inzicht heeft in de periodieke netbeheerderskosten.

 

Aanvraagproces wijzigen grootverbruikaansluiting

Bekijk het stappenplan en zie in één oogopslag wat er nodig is voor het wijzigen van een aansluiting. 

Wat moet u weten voor uw aanvraag van een elektriciteitsaansluiting

Op deze pagina vindt u informatie die u helpt bij het aanvragen van een nieuwe of gewijzigde aansluiting.

Uw gasaansluiting wijzigen

Op deze pagina vindt u meer informatie over het wijzigen van uw gasaansluiting en hoe u een wijziging kunt aanvragen.

Wijziging elektriciteitsaansluiting aanvragen

U kunt de wijziging van uw aansluiting aanvragen op Mijn Liander. Log in en krijg meer inzicht in uw aansluiting.