Wat regelt u voor het verwijderen van een stroomaansluiting?

Verwijderen van een stroomaansluiting

Op deze pagina vindt u alle relevante informatie voor het aanvragen van een verwijdering. Wij hopen dat u daardoor uw aanvraag zo volledig mogelijk kan indienen, waardoor onze projectmanagers u sneller kunnen helpen. 

Algemene informatie verwijderen aansluiting

U heeft ervoor gekozen om uw aansluiting te laten verwijderen. Hier vindt u de eisen en de voorwaarde waaraan een verwijdering van uw aansluiting moet voldoen.

Er zijn reglementen verbonden aan het verwijderen van een aansluiting, namelijk:

  • U moet het contract bij een energieleverancier opzeggen. Wanneer u dit doet, ontvangt u geen stroom of gas meer.
  • U moet het contract bij een meetbedrijf opzeggen. Wanneer u dit doet, ontvangt u geen stroom of gas meer.
  • Een installatieverantwoordelijke (bij een aansluiting op midden- of hoogspanning) die eindverantwoordelijk is voor de veiligheid van uw installatie.
  • Iedere grootverbruik aansluiting moet op een andere naam geregistreerd zijn. Dit betekent dat u niet twee grootverbruik aansluitingen mag hebben wanneer één aansluiting zou volstaan. U mag wel een kleinverbruik aansluiting in plaats van uw grootverbruik aansluiting aanvragen.
  • Als u een offerte aanvraagt, gaat u akkoord met de kosten.

De eenmalige kosten voor werkzaamheden bij een verwijdering van een aansluiting kunnen gevonden worden op onze tarieven pagina.

Voor een verwijdering van een laagspanningskabel en een middenspanningsruimte is het ook belangrijk dat deze toegangelijk is voor het personeel van Liander. Daarom mag de aansluiting niet achter een hek worden geplaatst. Ook dient de aansluiting bereikbaar te zijn voor ons vervoer.